Andijviestamppot

Een echte Hollandse maaltijd: stamppot met andijvie en spekjes.

Probeer ook eens zuurkoolstamppot met appel en ui, aardappelschotel met vis en broccoli of cottage pie.

andijvie andijviestamppot
Andijviestamppot
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 800 gram aardappels
  • 250 gram magere spekreepjes
  • 500 gram gesneden andijvie
  • 100 ml halfvolle melk
  • 30 gram boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte kaas om te serveren

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar. Giet ze af en stop ze terug in de pan. Andijviestamppot - 002

  2. Bak ondertussen de spekjes in een pan zonder boter of olie gaar. Hoe langer je ze bakt, hoe krokanter ze worden. Wij bakken ze meestal rond de 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Andijviestamppot - 006

  3. Voeg de melk en boter toe aan de aardappels en gebruik een stamper om de aardappels te pureren. Andijviestamppot - 008 Andijviestamppot - 010

  4. Meng de andijvie in delen door de aardappelpuree heen. De andijvie slinkt door de warmte van de aardappels. Breng op smaak met zout en peper. Andijviestamppot - 013

  5. Meng de spekreepjes erdoorheen. Serveer eventueel met geraspte kaas. Andijviestamppot - 017

Andijviestamppot - 019

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten