Home Page › Diner ›
Andijviestamppot
Een echte Hollandse maaltijd: stamppot met andijvie en spekjes.
Probeer ook eens zuurkoolstamppot met appel en ui, aardappelschotel met vis en broccoli of cottage pie.
Ingrediënten
- 800 gram aardappels
- 250 gram magere spekreepjes
- 500 gram gesneden andijvie
- 100 ml halfvolle melk
- 30 gram boter
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte kaas om te serveren
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en kook ze in 15 minuten gaar. Giet ze af en stop ze terug in de pan.
-
Bak ondertussen de spekjes in een pan zonder boter of olie gaar. Hoe langer je ze bakt, hoe krokanter ze worden. Wij bakken ze meestal rond de 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Voeg de melk en boter toe aan de aardappels en gebruik een stamper om de aardappels te pureren.
-
Meng de andijvie in delen door de aardappelpuree heen. De andijvie slinkt door de warmte van de aardappels. Breng op smaak met zout en peper.
-
Meng de spekreepjes erdoorheen. Serveer eventueel met geraspte kaas.
Er zijn nog geen reacties.