Home Page › Toetjes › Fruit ›
Bananenpudding met karamelsaus
Een warme pudding met banaan en een karamelsaus.
Dit toetje is erg makkelijk om te maken. Je mengt alle ingrediënten voor de pudding en giet er vervolgens een karamelsaus overheen. De karamelsaus zakt naar de bodem en na 30 minuten heb je een goudbruine, zachte cakeachtige pudding met onderin de karamel. Het recept komt wederom uit Jo Pratt’s In the mood for food. Zij zegt dat je ook nog 75 gram walnoten, pecannoten of rozijnen toe kunt voegen. Dit toetje was voor ons wel aan de zoete kant, dus ik heb de hoeveelheid suiker in het recept verminderd (de oorspronkelijke hoeveelheid is 125 gram). Gebruik rijpe bananen, hoe bruiner, hoe beter.
Probeer ook eens deze bananensplit, toffeetaartjes met banaan of banaan-kokosroomijs.
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel gemalen kaneel
- 75 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 rijpe bananen
- 1 ei
- 200 ml melk
- 75 gram ongezouten boter
Voor de karamelsaus
- 4 eetlepels golden syrup
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal van 1,5 – 2 liter in met boter.
-
Schil de bananen en pureer ze met een vork. Smelt de boter.
-
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel in een kom. Voeg de suiker, gepureerde banaan, het ei, de melk en de gesmolten boter toe. Klop met een garde tot een samenhangend mengsel. Giet het mengsel in de vorm en zet apart.
-
Stop de basterdsuiker met de golden syrup in een steelpannetje. Roer door elkaar en zet op middelhoog vuur. Roer totdat de suiker opgelost is en breng het vervolgens aan de kook. Giet het nu meteen over de pudding heen.
-
Zet de vorm in de oven en bak 30 – 40 minuten. Bij mij duurde het 40 minuten, maar ik had ook een hogere bakvorm. De bovenkant moet goudbruin zijn en het midden moet redelijk stevig voelen als je er zachtjes op drukt. Bak de pudding niet te lang, het is niet de bedoeling dat hij helemaal droog is.
-
Laat even afkoelen en serveer warm, eventueel met slagroom, roomijs of crème fraîche.
2 Reacties
• Laura op 20 February 2012 ∞
• Lisa op 25 February 2012 ∞