Home Page › Toetjes › Fruit ›
Toffeetaartjes met banaan
Of op z'n Engels: banoffee pies!
Deze taartjes zijn snel om te maken en ideaal als toetje (je kunt de bodems en karamel een dag van tevoren maken en ze vervolgens in de koelkast laten staan). Voor de taartbodem heb ik koekkruimels gebruikt, dat is niet hoe de traditionele taartbodem gemaakt wordt, dan wordt er namelijk een taartbodem gemaakt zoals in dit recept. Bij het maken van de toffee is het erg belangrijk dat je blijft roeren, anders komen er namelijk stukjes in je karamel. Ik heb mini-taartvormpjes (met losse bodem, dat werkt perfect) gebruikt met een diameter van 8 cm. Probeer ook eens aardbeiencrumble, chocoladepotjes of mini-pavlova’s met vers fruit.
Ingrediënten
- 175 gram biscuitjes
- 100 gram roomboter
- 400 gram zoete, gecondenseerde melk
- 60 gram bruine basterdsuiker
- 50 gram roomboter
- 2 bananen
- 25 gram pure chocola
- 250 ml slagroom
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de boter in de magnetron of in een pan op het vuur. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of stop ze in een stevige, plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de biscuitjes met de gesmolten boter en verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Verdeel de kruimels met de achterkant van een lepel over de vorm en de randen. Zet de taartvormpjes in de koelkast terwijl je de karamel maakt.
-
Stop de zoete, gecondenseerde melk in een steelpannetje met de bruine basterdsuiker en de roomboter. Verwarm op laag vuur totdat alle suiker opgelost is. Zet het vuur dan hoger en klop met een garde. Breng aan de kook en laat 8 – 10 minuten koken terwijl je blijft kloppen met een garde. Zorg dat je de pan niet alleen laat, dan brandt de karamel aan en krijg je stukjes in je karamel. De karamel is klaar als hij genoeg ingedikt is, als je roert met de garde moet je de bodem even kunnen zien. Haal de pan van het vuur.
-
Haal de taartvormpjes uit de koelkast. Schep het karamelmengsel in de taartjes. Het mengsel wordt snel hard, dus werk snel (pas wel op want het is gloeiend heet!). Zet de pan eventueel nog even terug op laag vuur om weer wat vloeibaarder te worden. Laat de karamel afkoelen en zet de taartjes in de koelkast.
-
Klop, vlak voor het serveren, de slagroom stijf. Snij de banaan in plakjes.
-
Verdeel de plakjes banaan over de taartjes. Schep (of spuit) de slagroom erop. Rasp er de chocola overheen. Duw de bodem omhoog en zet de taartjes op een bordje. Serveer meteen.
11 Reacties
• Myrthe op 3 January 2011 ∞
• Lisa op 8 January 2011 ∞
• Tilly en Milly op 20 May 2011 ∞
• Tilly en Milly op 20 May 2011 ∞
• Louise op 1 July 2011 ∞
• Lisa op 4 July 2011 ∞
• Charlie op 10 September 2012 ∞
• Lisa op 10 September 2012 ∞
• Charlie op 11 December 2012 ∞
• Corine op 15 November 2013 ∞
• Lisa op 15 November 2013 ∞