Tiramisu met limoncello

Een heerlijk fris nagerecht!

Op onze trouwdag kregen wij van mijn oom en tante onder andere een fles Limoncello (speciaal meegenomen uit Italië) met een recept voor deze tiramisu. En hij is heerlijk! Je kunt de tiramisu in een grote schaal doen of je kunt individuele porties maken.

Probeer ook eens mango met oranjebloesemsiroop, Italiaanse panna cotta of pistache-ijs.

italiaans nagerecht limoncello tiramisu tiramisu met limoncello
Tiramisu met limoncello
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
6 personen

Ingrediënten

  • 24 lange vingers
  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 120 gram poedersuiker
  • 80 ml citroensap
  • 80 ml Limoncello
  • 2 citroenen
  • Om te serveren poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Tiramisu - 005

  2. Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel.

  3. Meng het citroensap met de Limoncello. Tiramisu - 008 Tiramisu - 009

  4. Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellmengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone. Indivuele porties: neem zes bordjes en bouw de tiramisu per bord op. Tiramisu - 032

  5. Snijd de laatste citroen in hele dunne plakjes. Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker. Zet in de koelkast tot het moment van serveren. Tiramisu - 018 Tiramisu - 033

Tiramisu - 044

Met dank aan Huub, Els, Max, Remy en Tristan

10 Reacties

  1. Hoi Ik heb zo juist dit toetje gemaakt en het is heerlijk…..Het is voor vanavond maar ik kon er moeilijk van afblijven….Ik heb een aanpassing gemaakt..Aardbeien ipv citroen op de bovenkant

    Groetjes Marco

    Marco op 6 November 2011

  2. Hoi Marco, wat leuk om te horen! Met aardbeien lijkt me ook erg lekker, zou ook nog met aardbeienlikeur kunnen i.p.v. Limoncello in die versie. Bedankt voor je reactie! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 6 November 2011

  3. Hoi Lisa, hoe lang moet de tiramisu ongeveer opstijven? Want bij ‘gewone’ tiramisu moet dat toch altijd een paar uur? groeten, Dorien

    Dorien op 19 December 2011

  4. Hoi Dorien, na een uur of twee in de koelkast is hij het lekkerst. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 19 December 2011

  5. Heerlijk en makkelijk recept! Viel goed in de smaak bij iedereen ;-)

    Ik heb er 2 theelepels kant en klare citroenrasp in gedaan ipv verse geschilde citroenrasp en bovenop hele dunne plakjes geschilde appel. Dat is ook heerlijk!

    Barbra op 1 February 2012

  6. Wat een goed idee, Barbra! Gaan we de volgende keer ook proberen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 1 February 2012

  7. Hoi Lisa, Lijkt me een heerlijk recept! Kan ik de limoncello ook door iets zonder alcohol vervangen? Groeten, Janneke

    Janneke op 22 March 2012

  8. Hoi Janneke, je zou citroensap kunnen gebruiken. Misschien aangelengd met een beetje water zodat het niet te zuur wordt (of je mengt wat suiker met het citroensap). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 27 March 2012

  9. Zojuist het toetje gegeten en hij smaakte heerlijk. Deze zullen we zeker vaker eten :) Al moeten we nu wel eerst naar Italië voor nieuwe Limoncello :p

    Jantina op 26 January 2013

  10. Ik heb de lange vingers eerst in wat extra limoncello met citroensap gedoopt…hik! PS.Er waren geen kinderen bij!

    kiddy op 18 March 2013

Reactie achterlaten