Home Page › Wereld › Italië ›
Tiramisu met limoncello
Een heerlijk fris nagerecht!
Op onze trouwdag kregen wij van mijn oom en tante onder andere een fles Limoncello (speciaal meegenomen uit Italië) met een recept voor deze tiramisu. En hij is heerlijk! Je kunt de tiramisu in een grote schaal doen of je kunt individuele porties maken.
Probeer ook eens mango met oranjebloesemsiroop, Italiaanse panna cotta of pistache-ijs.
Ingrediënten
- 24 lange vingers
- 250 ml slagroom
- 250 gram mascarpone
- 120 gram poedersuiker
- 80 ml citroensap
- 80 ml Limoncello
- 2 citroenen
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de slagroom met de mascarpone en de poedersuiker. Klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel.
-
Rasp de schil van een citroen en voeg toe aan het roommengsel.
-
Meng het citroensap met de Limoncello.
-
Maak de tiramisu. In een schaal: leg de helft van de lange vingers op de bodem. Giet de helft van het Limoncellomengsel erover en bedek met de helft van de mascarpone. Leg daar de rest van de lange vingers op en giet het overige Limoncellmengsel eroverheen. Sluit af met een laag mascarpone. Indivuele porties: neem zes bordjes en bouw de tiramisu per bord op.
-
Snijd de laatste citroen in hele dunne plakjes. Garneer de tiramisu eventueel met verse munt en poedersuiker. Zet in de koelkast tot het moment van serveren.
Met dank aan Huub, Els, Max, Remy en Tristan
10 Reacties
• Marco op 6 November 2011 ∞
• Lisa op 6 November 2011 ∞
• Dorien op 19 December 2011 ∞
• Lisa op 19 December 2011 ∞
• Barbra op 1 February 2012 ∞
• Lisa op 1 February 2012 ∞
• Janneke op 22 March 2012 ∞
• Lisa op 27 March 2012 ∞
• Jantina op 26 January 2013 ∞
• kiddy op 18 March 2013 ∞