Mango met oranjebloesemsiroop

Een heerlijk Midden-Oosters toetje: verse mango met een siroop van honing en oranjebloesemwater en mascarpone met kaneel.

Dit heerlijke toetje is erg simpel en de smaken zijn fantastisch. Het is gebaseerd op een recept van Diana Henry’s Crazy water pickled lemons. Rooster de pistaches eerst, dit geeft een heerlijke smaak.

Probeer ook eens mango lassi, mangoijs of Thaise kip in mangosaus.

Crazy Water Pickled Lemons
Crazy Water Pickled Lemons Diana Henry op bol.com

nagerecht met mango oranjebloesemwater
Mango met oranjebloesemsiroop
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 2 eetlepels pistaches

Voor de siroop

  • 45 ml honing
  • 1/2 sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels oranjebloesem- water

Voor de mascarpone

  • 4 eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze & foto's

  1. Pers het sap van de halve sinaasappel uit. Meng in een steelpannetje met de honing, citroensap en het oranjebloesemwater. Zet de pan op het vuur en roer door elkaar. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Mango met mascarpone en honingsaus - 01 Mango met mascarpone en honingsaus - 05 Mango met mascarpone en honingsaus - 06

  2. Meng de mascarpone met de poedersuiker en de kaneel. Mango met mascarpone en honingsaus - 14

  3. Rooster de pistaches in een pan zonder boter of olie tot ze bruin beginnen te worden. Mango met mascarpone en honingsaus - 17

  4. Schil de mango en snij er plakken van. Zet de mango rechtop en gebruik een scherp mes om plakken van een paar millimeter dik te snijden. Mango met mascarpone en honingsaus - 09

  5. Verdeel de mangoplakken over twee borden. Gebruik eventueel een ijslepel om bolletjes te vormen van de mascarpone en leg ze in het midden van het bord. Verdeel de geroosterde pistaches over de borden en giet de siroop over de borden heen. Serveer meteen. Mango met mascarpone en honingsaus - 16

Mango met mascarpone en honingsaus - 25

1 reactie

  1. Heerlijk!!

    Thea op 29 January 2010

Reactie achterlaten