Home Page › Toetjes › Fruit ›
Mango met oranjebloesemsiroop
Een heerlijk Midden-Oosters toetje: verse mango met een siroop van honing en oranjebloesemwater en mascarpone met kaneel.
Dit heerlijke toetje is erg simpel en de smaken zijn fantastisch. Het is gebaseerd op een recept van Diana Henry’s Crazy water pickled lemons. Rooster de pistaches eerst, dit geeft een heerlijke smaak.
Probeer ook eens mango lassi, mangoijs of Thaise kip in mangosaus.
Ingrediënten
- 1 mango
- 2 eetlepels pistaches
Voor de siroop
- 45 ml honing
- 1/2 sinaasappel
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels oranjebloesem- water
Voor de mascarpone
- 4 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1/2 theelepel kaneel
Bereidingswijze & foto's
-
Pers het sap van de halve sinaasappel uit. Meng in een steelpannetje met de honing, citroensap en het oranjebloesemwater. Zet de pan op het vuur en roer door elkaar. Breng aan de kook en laat 2 minuten koken. Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
-
Meng de mascarpone met de poedersuiker en de kaneel.
-
Rooster de pistaches in een pan zonder boter of olie tot ze bruin beginnen te worden.
-
Schil de mango en snij er plakken van. Zet de mango rechtop en gebruik een scherp mes om plakken van een paar millimeter dik te snijden.
-
Verdeel de mangoplakken over twee borden. Gebruik eventueel een ijslepel om bolletjes te vormen van de mascarpone en leg ze in het midden van het bord. Verdeel de geroosterde pistaches over de borden en giet de siroop over de borden heen. Serveer meteen.
1 reactie
• Thea op 29 January 2010 ∞