Stoofpeertjes

Heerlijke, winterse stoofpeertjes!

Stoofpeertjes zijn erg simpel om te maken. Na drie kwartier kun je ze al uit de pan halen. Als je echter de roodbruine kleur wil, moet je de peertjes 3,5 uur koken. Je kunt ook perenrood aan de peertjes toevoegen, als je wel de kleur wil maar niet het geduld hebt om de peertjes zo lang te laten koken. De specerijen geven deze stoofpeertjes een heerlijke smaak. Probeer ook eens vruchtengelei met wijn, rabarbercompote of sinaasappelmarmelade.

Witlof en puree - 012

gestoofde peren peren koken peren stoven steranijs stoofpeertjes stoofpeertjes maken
Stoofpeertjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofperen
  • 65 gram kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 sinaasappelschil
  • 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de peren. Halveer ze en snij de kern eruit.

  2. Vul een ruime pan voor een kwart met water. Leg het kaneelstokje, de steranijs, de kruidnagels, de suiker en de sinaasappelschil erin. Stoofpeertjes - 006

  3. Voeg de peren toe en zet de pan op het vuur. Breng aan de kook en leg de deksel schuin op de pan. Stoofpeertjes - 013

  4. Kook de peren 3,5 uur. Blijf regelmatig controleren of er genoeg water in de pan staat en vul, indien nodig, bij. Stoofpeertjes - 027

  5. Schep de peren en het kaneelstokje, de steranijs, kruidnagels en de sinaasappelschil uit de pan.

  6. Meng een eetlepel water met de maïzena. Voeg toe aan het kookvocht van de peren en breng aan de kook. Laat koken tot het vocht de gewenste dikte heeft. Stoofpeertjes - 032

  7. Schep de peren terug in de pan. Haal de pan van het vuur. Laat afkoelen en bewaar in de koelkast. Stoofpeertjes - 038

Stoofpeertjes - 046

5 Reacties

  1. Nog 2,5 uur moet het op staan… Kijken of ze rood worden! ;) Ruikt in ieder geval al lekker, vooral het kaneelstokje kun je ruiken.

    Lilian op 25 September 2011

  2. Vandaag de stoofpeertjes lekker in de yoghurt gedaan. Smaakt echt super! Heerlijk! Binnenkort ga ik het weer maken…

    Lilian op 26 September 2011

  3. Trouwens steranijs kon ik niet vinden in de supermarkt… :( Heb er anijszaad in gedaan. Waar halen jullie dit product?

    Lilian op 26 September 2011

  4. Hartstikke leuk om te horen, Lilian! Wij halen steranijs altijd bij de toko. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 26 September 2011

  5. Het allerlekkerst worden de peren als je rode wijn of port in plaats van water gebruikt. Eventueel een deel wijn en een deel water.

    Barbara op 27 September 2012

Reactie achterlaten