Home Page › Toetjes › Fruit ›
Snelle roomkaastoetjes
Mini-cheesecakes met Bastognekoeken, mascarpone en kersen.
Dit toetje heb ik snel gemaakt toen mijn ouders onverwacht kwamen eten. Je kunt het ook makkelijk maken met vers fruit in plaats van met taartvulling. Ik gebruik voor deze toetjes kleine glazen waxinelichtjeshouders van Ikea, die zijn precies groot genoeg. De porties zijn klein, maar dat moet ook, want het is een machtig toetje.
Probeer ook eens tiramisu, mango met oranjebloesemsiroop of snelle chocolademousse.
Ingrediënten
- 70 gram Bastognekoekjes
- 25 gram boter
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels gezeefde poedersuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
- 1 blik vlaaivulling
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de boter. Sla de koekjes fijn. Meng de boter met de koekjes. Verdeel over vier kleine bakjes en zet in de koelkast.
-
Meng de mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract. Schep op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad.
-
Verdeel de vlaaivulling over de toetjes heen. Zet in de koelkast totdat je ze wil serveren.
12 Reacties
• Marian op 2 January 2012 ∞
• charlotte op 3 January 2012 ∞
• Lisa op 4 January 2012 ∞
• Marian op 4 January 2012 ∞
• Monique op 14 February 2012 ∞
• joella op 15 February 2012 ∞
• Lisa op 16 February 2012 ∞
• Rowena op 18 February 2012 ∞
• Lisa op 18 February 2012 ∞
• ilona op 12 May 2012 ∞
• Monique op 13 November 2012 ∞
• Lisa op 13 November 2012 ∞