Snelle roomkaastoetjes

Mini-cheesecakes met Bastognekoeken, mascarpone en kersen.

Dit toetje heb ik snel gemaakt toen mijn ouders onverwacht kwamen eten. Je kunt het ook makkelijk maken met vers fruit in plaats van met taartvulling. Ik gebruik voor deze toetjes kleine glazen waxinelichtjeshouders van Ikea, die zijn precies groot genoeg. De porties zijn klein, maar dat moet ook, want het is een machtig toetje.

Probeer ook eens tiramisu, mango met oranjebloesemsiroop of snelle chocolademousse.

kersen snel toetje
Snelle roomkaastoetjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 70 gram Bastognekoekjes
  • 25 gram boter
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels gezeefde poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 blik vlaaivulling

Bereidingswijze & foto's

  1. Smelt de boter. Sla de koekjes fijn. Meng de boter met de koekjes. Verdeel over vier kleine bakjes en zet in de koelkast. Snelle roomkaastaartjes - 01 Snelle roomkaastaartjes - 04 Snelle roomkaastaartjes - 05

  2. Meng de mascarpone met de poedersuiker en het vanille-extract. Schep op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Snelle roomkaastaartjes - 06 Snelle roomkaastaartjes - 09 Snelle roomkaastaartjes - 10

  3. Verdeel de vlaaivulling over de toetjes heen. Zet in de koelkast totdat je ze wil serveren. Snelle roomkaastaartjes - 12 Snelle roomkaastaartjes - 13

Snelle roomkaastaartjes - 14

12 Reacties

  1. Het ziet er erg lekker uit Lisa! Maar die ‘vlaaivulling’, wat is dat, zijn dat die kersen of krieken? Dat woord hebben wij niet in België :-). Groetjes Marian

    Marian op 2 January 2012

  2. oh deze zijn dus echt geniaal, moeten we echt xtje maken

    charlotte op 3 January 2012

  3. @ Marjan sorry voor mijn late reactie. Vlaaivulling is hetzelfde als taartvulling. Het zijn ingemaakte kersen die ze in blik verkopen, speciaal om op taart te gebruiken. Het lijkt op kersen op siroop, alleen is de siroop veel dikker.

    @ Charlotte hartstikke leuk om te horen!

    Bedankt voor jullie reacties!

    Lisa op 4 January 2012

  4. Dank je wel Lisa, bedankt voor je antwoord. Bij ons bestaat dat niet (voor zover ik weet), wij hebben alleen de kersen op sap en wij koken de siroop dan met suiker en indikkingsmiddel :-).

    Lijkt me een erg leuk dessertje, ook eentje dat mijn kinderen wel zouden waarderen! Groetjes, Marian

    Marian op 4 January 2012

  5. Zojuist gemaakt als Valentijnstoetje. Resultaat: een heel gelukkig vriendje! Dank voor het recept. Gr. Monique

    Monique op 14 February 2012

  6. is het ook mogelijk dit toetje weer in te vriezen? ik heb namelijk maar de helft nodig!

    joella op 15 February 2012

  7. @ Monique wat leuk om te horen! Bedankt voor je reactie.

    @ Joella dat lijkt me eerlijk gezegd niet lekker, maar je kunt het altijd proberen.

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 16 February 2012

  8. Mijn zusje had dit recept gister gemaakt en in kleine wijnglazen geserveert. Het ziet er al lekker uit maar het smaakt nog lekkerder!

    Rowena op 18 February 2012

  9. Hartstikke leuk om te horen, Rowena!

    Lisa op 18 February 2012

  10. Ik heb het vandaag gemaakt, het recept verdubbeld gebruikt voor 4 personen en in wijnglazen geserveerd. Het was onwijs lekker. Ik heb gewone kersen in blik gebruikt en gemengd met een beetje jam, aangezien ik geen vlaaifruit in huis had. Hier nog een beetje poedersuiker over gestrooid en het was een super dessert! Erg bedankt!

    ilona op 12 May 2012

  11. Een paar dagen geleden per ongeluk op deze site terecht gekomen en ik ben helemaal blij! Wat een hoop lekkere en vooral simpel te maken recepten. Ik heb nu al een paar recepten (toetjes) gemaakt. Deze was vandaag aan de beurt en kreeg net als de andere recepten weer een goeie ontvangst. Ik ben hier voorlopig niet weg te slaan. :)

    Monique op 13 November 2012

  12. Wat leuk om te horen, Monique! Word er meteen helemaal vrolijk van. We horen het graag als je meer probeert. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 November 2012

Reactie achterlaten