Snelle pruimentaartjes

Dit dessert zet je in een handomdraai op tafel.

Deze taartjes zijn erg simpel om te maken. Ze zijn perfect als warm toetje met een bolletje vanille-ijs. Probeer ook eens bladerdeeghapjes met roomkaas, omgekeerde pruimencake of volkorencake met pruimen en walnoten.

bladerdeegtaartje pruimen met bladerdeeg pruimentaartje verse pruimen
Snelle pruimentaartjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 6 pruimen
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels pruimenjam
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • Optioneel vanille-ijs

Bereidingswijze & foto's

  1. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Snij de pruimen in plakjes. Pruimentaartjes - 005 Pruimentaartjes - 010

  3. Snij de hoeken van de plakjes bladerdeeg af. Besmeer de cirkels met de pruimenjam. Leg de cirkels op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Pruimentaartjes - 014

  4. Leg de pruimen in een cirkel op het bladerdeeg. Bestrooi met de kristalsuiker. Pruimentaartjes - 019

  5. Bak de taartjes 10 – 15 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg goudbruin begint te kleuren. Serveer warm met of zonder een bolletje vanille-ijs. Pruimentaartjes - 024

Pruimentaartjes - 030

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten