Home Page › Toetjes › Fruit ›
Snelle pruimentaartjes
Dit dessert zet je in een handomdraai op tafel.
Deze taartjes zijn erg simpel om te maken. Ze zijn perfect als warm toetje met een bolletje vanille-ijs. Probeer ook eens bladerdeeghapjes met roomkaas, omgekeerde pruimencake of volkorencake met pruimen en walnoten.
Ingrediënten
- 6 pruimen
- 4 plakjes bladerdeeg
- 2 eetlepels pruimenjam
- 1 eetlepel kristalsuiker
- Optioneel vanille-ijs
Bereidingswijze & foto's
-
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Snij de pruimen in plakjes.
-
Snij de hoeken van de plakjes bladerdeeg af. Besmeer de cirkels met de pruimenjam. Leg de cirkels op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
-
Leg de pruimen in een cirkel op het bladerdeeg. Bestrooi met de kristalsuiker.
-
Bak de taartjes 10 – 15 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg goudbruin begint te kleuren. Serveer warm met of zonder een bolletje vanille-ijs.
Er zijn nog geen reacties.