Home Page › Toetjes › Fruit ›
Roomijs met witte chocola en aardbeien
Heerlijk roomijs met witte chocola en verse aardbeien!
Het recept voor het roomijs met witte chocola komt uit Nigella’s Forever Summer. Wij hebben er aardbeien aan toegevoegd. Ik zou de aardbeien de volgende keer nog kleiner snijden, omdat sommige stukjes op den duur toch wat ijzig werden. Het ijs heeft een heerlijke smaak en is een perfecte afsluiter voor een zomers diner!
Probeer ook eens lavendelijs, bananenijs of gemberijs.
Ingrediënten
- 500 ml melk
- 4 eigelen
- 50 gram kristalsuiker
- 200 gram witte chocola
- 250 gram aardbeien
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de melk.
-
Klop de eigelen los met de suiker en schenk, terwijl je blijft kloppen, de warme melk bij het eiermengsel.
-
Giet het mengsel in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur terwijl je blijft kloppen. Het mengsel gaat indikken en het wordt een custard. Haal de pan van het vuur.
-
Smelt de witte chocola in de magnetron (op laag vermogen) of au bain marie. Roer het door de custard heen. Laat het mengsel afkoelen.
-
Draai het ijs in de ijsmachine. Was ondertussen de aardbeien en snij in hele kleine stukjes. Voeg in de laatste vijf minuten toe aan het ijs. Schep in een bak en vries in. Zet 15 minuten voor het serveren in de koelkast.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 4 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur. Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Voeg nu de aardbeien toe en schep door elkaar. Laat het ijs nu met rust. Ontdooi 15 minuten in de koelkast voordat je het wilt eten.
Er zijn nog geen reacties.