Rijstpudding met rozijnen

Romige rijstpudding met rozijnen.

Misschien niet het meest aantrekkelijke nagerecht om te zien, maar de smaken zijn fantastisch! Dit recept is gebaseerd op een recept in Jo Pratt’s In the mood for entertaining. Ik gebruik voor dit recept speciale puddingrijst, maar je kunt als vervanging ook risotto gebruiken. Probeer ook eens Italiaanse panna cotta, griesmeelpudding met rozijnen of crème karamel.

rijst rijstpudding
Rijstpudding met rozijnen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram (of risotto) puddingrijst
  • 100 ml, ongeklopt slagroom
  • 50 ml melk
  • 1 kaneelstokje
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 50 gram rozijnen
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de rijst, melk, slagroom, vanille en de rozijnen in een pan. Breek het kaneelstokje door en voeg het toe aan het rijstmengsel. DSC_0470 DSC_0473

  2. Zet de pan op het vuur en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes koken voor 15 – 20 minuten terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur, voeg de kristalsuiker toe en roer door elkaar. DSC_0502 DSC_0527

  3. Schep de pudding in schaaltjes en serveer!

Rijstpudding - 004

7 Reacties

  1. Moet 50 ml melk niet wat meer zijn??!

    Lilian op 28 September 2011

  2. Hoi Lilian, de rest van het vocht komt van de slagroom, dus het moet echt 50 ml melk zijn. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 28 September 2011

  3. Heeeeeerlijk recept! De mensen voor wie ik dit maak reageren altijd heel enthousiast! (en ik doe er tijdens het zachtjes koken ook altijd nog wat scheutjes melk bij omdat bij mij de rijst anders nog wat hard blijft)

    Laura op 29 September 2011

  4. Het is inderdaad lekker, alleen heb er wel meer melk bij in gedaan. Werd 1 grote klont bij de eerste paar minuten al….

    Lilian op 29 September 2011

  5. Dit recept heb ik gisteren gemaakt. Viel me een beetje tegen. Ik moest heel veel melk toevoegen, want het klonterde allemaal samen. Ook vond ik dat er niet zoveel smaak aan zat. Ik had meer kaneelsmaak verwacht en dat proefde ik niet.

    Bij het eten zelf suiker en kaneelpoeder gestrooid en zo werd het toch nog een lekker toetje.

    Monique op 13 November 2012

  6. @ Monique dat kan echt aan de soort rijst liggen die je gebruikt. Gewoon meer melk toevoegen als het het nodig heeft. Waren het verse kaneelstokjes? Want dan heb je echt wel een kaneelsmaak. Fijn dat het toch lekker was. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 13 November 2012

  7. Het was wel een stokje (dus wel ‘vers’ in die betekenis), maar het zakje was wel al lange tijd open (dichtgeniet weliswaar, maar toch; niet luchtdicht verpakt).

    Monique op 13 November 2012

Reactie achterlaten