Home Page › Toetjes › Fruit ›
Rijstpudding met rozijnen
Romige rijstpudding met rozijnen.
Misschien niet het meest aantrekkelijke nagerecht om te zien, maar de smaken zijn fantastisch! Dit recept is gebaseerd op een recept in Jo Pratt’s In the mood for entertaining. Ik gebruik voor dit recept speciale puddingrijst, maar je kunt als vervanging ook risotto gebruiken. Probeer ook eens Italiaanse panna cotta, griesmeelpudding met rozijnen of crème karamel.
Ingrediënten
- 75 gram (of risotto) puddingrijst
- 100 ml, ongeklopt slagroom
- 50 ml melk
- 1 kaneelstokje
- 1/2 theelepel vanille extract
- 50 gram rozijnen
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de rijst, melk, slagroom, vanille en de rozijnen in een pan. Breek het kaneelstokje door en voeg het toe aan het rijstmengsel.
-
Zet de pan op het vuur en breng op middelhoog vuur aan de kook. Zet het vuur laag en laat zachtjes koken voor 15 – 20 minuten terwijl je blijft roeren. Haal de pan van het vuur, voeg de kristalsuiker toe en roer door elkaar.
-
Schep de pudding in schaaltjes en serveer!
7 Reacties
• Lilian op 28 September 2011 ∞
• Lisa op 28 September 2011 ∞
• Laura op 29 September 2011 ∞
• Lilian op 29 September 2011 ∞
• Monique op 13 November 2012 ∞
• Lisa op 13 November 2012 ∞
• Monique op 13 November 2012 ∞