Home Page › Toetjes › Fruit ›
Pudding met perzik
Een lekkere zomerse pudding, gevuld met verse perziken!
Gebruik lekkere, rijpe perziken voor dit recept. Probeer ook eens een crumble met rood fruit, appelclafoutis of apfelstrudel.
Ingrediënten
- 3 perziken
- 2 eieren
- 30 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 eetlepels vanillesuiker
- 65 gram boter
- 90 gram rietsuiker
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Vet een dichte vorm van 20 cm in. Ik heb een ronde bakvorm gebruikt, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken.
-
Schil de perziken, ontpit ze en snij het vruchtvlees in plakjes.
-
Beleg de bakvorm met perziken en bestrooi met de vanillesuiker.
-
Klop de eieren los. Voeg de rietsuiker toe en klop tot een luchtig geheel.
-
Smelt de boter en meng met het eiermengsel.
-
Meng de bloem met het bakpoeder in een aparte kom. Schenk het eiermengsel erbij en meng met een houten lepel tot een samenhangend beslag.
-
Schenk het beslag over de perziken heen.
-
Bak de pudding voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm en eventueel met slagroom of een bolletje vanilleijs.
1 reactie
• Laura op 29 September 2011 ∞