Pudding met perzik

Een lekkere zomerse pudding, gevuld met verse perziken!

Gebruik lekkere, rijpe perziken voor dit recept. Probeer ook eens een crumble met rood fruit, appelclafoutis of apfelstrudel.

DSC_0330

gebakken perzik perzik perziken perziken in de oven pudding met perzik
Pudding met perzik
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 3 perziken
  • 2 eieren
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels vanillesuiker
  • 65 gram boter
  • 90 gram rietsuiker

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 180°C

  1. Vet een dichte vorm van 20 cm in. Ik heb een ronde bakvorm gebruikt, maar je kunt ook een ovenschaal gebruiken.

  2. Schil de perziken, ontpit ze en snij het vruchtvlees in plakjes. DSC_0335 DSC_0337

  3. Beleg de bakvorm met perziken en bestrooi met de vanillesuiker. DSC_0353

  4. Klop de eieren los. Voeg de rietsuiker toe en klop tot een luchtig geheel. DSC_0358

  5. Smelt de boter en meng met het eiermengsel.

  6. Meng de bloem met het bakpoeder in een aparte kom. Schenk het eiermengsel erbij en meng met een houten lepel tot een samenhangend beslag.

  7. Schenk het beslag over de perziken heen. DSC_0360 DSC_0363

  8. Bak de pudding voor 40 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer warm en eventueel met slagroom of een bolletje vanilleijs. DSC_0377

DSC_0385

1 reactie

  1. Dit was echt heerlijk! Lekker luchtig ook. Bedankt voor het recept!

    Laura op 29 September 2011

Reactie achterlaten