Home Page › Toetjes › Fruit ›
Pruimenkoek
Een zachte, cakeachtige koek met pruimen.
Ik heb de koek gebakken in een rechthoekig bakblik (ongeveer de grootte van een lasagneschaal). Probeer ook eens volkorencake met pruimen en walnoten, tarte tatin met pruimen of plaatkoek met gedroogd fruit.
Ingrediënten
- 140 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 60 gram, op kamertemperatuur boter
- 100 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
- 80 ml melk
- 7 verse pruimen
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Was de pruimen en halveer ze.
-
Klop de boter met een elektrische mixer romig.
-
Voeg de suiker toe en klop totdat je een licht botermengsel hebt.
-
Voeg de vanille en het ei toe en mix tot een geheel.
-
Voeg om en om de bloem en de melk toe. Roer totdat het beslag een geheel vormt en stop dan meteen met roeren (dit voorkomt dat de cake taai wordt).
-
Beleg de onderkant van het bakblik met bakpapier en vet de randen in.
-
Schenk het beslag in de vorm.
-
Verdeel de halve pruimen over het beslag en duw ze lichtjes aan.
-
Bak de koek voor 25 – 35 minuten (hangt af van je oven) of totdat de bovenkant goudbruin is.
-
Snij de koek in stukken en serveer op zichzelf of met een bolletje vanilleijs.
Er zijn nog geen reacties.