Home Page › Toetjes › Fruit ›
Peren in rode wijn
Een lekker, fruitig toetje!
Deze peren hebben flink wat tijd nodig om te stoven, zorg dus dat je op tijd begint. Omdat je ze koud serveert, kun je ze makkelijk een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren totdat je ze nodig hebt. Gebruik peren die niet rijp zijn, anders behouden ze hun vorm niet.
Probeer ook eens proseccogelei met granaatappel en rozenwater, mini-pavlova’s met fruit of stoofpeertjes.
And so this is Xmas
I hope you have fun
The near and the dear one
The old and the young…
Ingrediënten
- 4 harde peren
- 600 ml fruitige, rode wijn
- 4 eetlepels kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- 2 kaneelstokjes
- 1 theelepel maïzena
- 200 ml slagroom
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de peren, maar laat het steeltje heel. Leg ze op hun zij in een pan waar ze net met z’n vieren in passen.
-
Giet de wijn erbij. Snij het vanillestokje in en stop in de pan. Breek de kaneelstokjes door en stop ook in de pan. Voeg de suiker toe.
-
Zet de pan op het vuur en breng de wijn aan de kook. Leg de deksel op de pan en draai het vuur laag. Laat de peren een uur stoven, draai ze dan om en laat nog eens anderhalf uur stoven. Het kan zijn dat ze iets eerder klaar zijn, dat ligt aan de grootte van je peren. Prik er met een vork in om ze te testen.
-
Haal de peren uit de wijn en stop in een bak.
-
Meng de maïzena met twee theelepels water in een kommetje. Voeg toe aan de rode wijn en breng aan de kook. De saus moet nu wat gaan indikken (niet teveel, want hij dikt ook nog in als hij afkoelt). Giet de saus over de peren heen en laat afkoelen.
-
Zet de peren in de koelkast en laat minstens 2 uur staan of totdat ze koud zijn. Serveer met slagroom.
Er zijn nog geen reacties.