Home Page › Toetjes › Fruit ›
Mango met yoghurt en witte chocola
Een lekker, fris toetje!
Dit recept komt uit Thuis koken met Ferran Adrià. Het is een lekker toetje. Zorg dat je mango’s goed rijp zijn. In het recept gebruiken ze gekarameliseerde hazelnoten, maar wij hebben walnoten gebruikt.
Probeer ook eens mangocarpaccio met frambozen en chocola, mango met oranjebloesemsiroop of mangoijs.
Ingrediënten
- 2 rijpe mango’s
- 250 gram biologische yoghurt
- 16 walnoten
- 2 eetlepels suiker
- 100 gram witte chocola
Bereidingswijze & foto's
-
Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie. Bestrooi met de suiker en laat de suiker vloeibaar worden. Roer door elkaar en schep op een snijplank.
-
Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in plakjes. Verdeel over 4 borden.
-
Smelt de chocola boven een kom met sudderend water of in de magnetron op laag vermogen. Giet langzaam bij de yoghurt terwijl je goed blijft kloppen met een garde.
-
Giet de yoghurtsaus over de mango’s heen.
-
Hak de gekarameliseerde walnoten in stukken en verdeel over de mango’s. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.