Mango met yoghurt en witte chocola

Een lekker, fris toetje!

Dit recept komt uit Thuis koken met Ferran Adrià. Het is een lekker toetje. Zorg dat je mango’s goed rijp zijn. In het recept gebruiken ze gekarameliseerde hazelnoten, maar wij hebben walnoten gebruikt.

Probeer ook eens mangocarpaccio met frambozen en chocola, mango met oranjebloesemsiroop of mangoijs.

Mango met yoghurt en witte chocola
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 2 rijpe mango’s
  • 250 gram biologische yoghurt
  • 16 walnoten
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 gram witte chocola

Bereidingswijze & foto's

  1. Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie. Bestrooi met de suiker en laat de suiker vloeibaar worden. Roer door elkaar en schep op een snijplank. Mango met yoghurtsaus en walnoten - 008 Mango met yoghurtsaus en walnoten - 009 Mango met yoghurtsaus en walnoten - 010

  2. Schil de mango’s en snij het vruchtvlees in plakjes. Verdeel over 4 borden. Mango met yoghurtsaus en walnoten - 012

  3. Smelt de chocola boven een kom met sudderend water of in de magnetron op laag vermogen. Giet langzaam bij de yoghurt terwijl je goed blijft kloppen met een garde. Mango met yoghurtsaus en walnoten - 002 Mango met yoghurtsaus en walnoten - 005 Mango met yoghurtsaus en walnoten - 007

  4. Giet de yoghurtsaus over de mango’s heen. Mango met yoghurtsaus en walnoten - 013

  5. Hak de gekarameliseerde walnoten in stukken en verdeel over de mango’s. Serveer meteen.

Mango met yoghurtsaus en walnoten - 020

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten