Home Page › Zoetigheid › Cake ›
IJscake met schuim
Deze ijstaart is ontzettend simpel om te maken (maar vier ingrediënten!) en erg lekker.
Deze cake heb ik eigenlijk een beetje op herinnering gemaakt. Bij een vriendin van mij vroeger, maakten ze deze cake wel eens voor verjaardagen. En toen ik laatst in de supermarkt liep en chocobatons zag, moest ik er opeens weer aan denken. Chocobatons zijn koekjes van mokkaschuim die in chocolade gedoopt zijn. Sinds ik zelf schuimpjes maak, valt me eigenlijk pas op hoe taai deze dingen zijn. Niet echt lekker om zo te eten, maar voor deze ijstaart zijn ze perfect. Als je geen chocobatons kunt krijgen, kun je ook zelf mokkaschuim maken en deze in chocola dopen. Probeer ook eens schuimzoenen, pavlova met aardbeien of mini-pavlova’s met fruit.
Ingrediënten
- 24 stuks chocobatons
- 500 ml verse slagroom
- 6 eetlepels nougatine
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze & foto's
-
Beleg een standaard cakevorm met plastic folie. Zorg dat de folie aan alle kanten een flink stuk eroverheen hangt zodat je de cake dadelijk weer kan toedekken. Haal de koekjes uit de verpakking en leg er een stuk of 11 op de bodem (totdat de bodem helemaal bedekt is).
-
Stop de rest van de koekjes in een stevige plastic zak en sla ze met een deegroller tot kruimels.
-
Klop de slagroom tot zachte pieken en roer de vanille erdoorheen.
-
Meng de verkruimelde koekjes en de nougatine met de slagroom. Schep het mengsel op de koekjeslaag. Vouw de plastic folie eroverheen (leg de folie op de slagroom, laat er geen lucht tussen zitten). Zet de ijscake een nacht in de vriezer. Haal hem uit de vriezer, stort op een langwerpig bord en haal de folie eraf. Serveer in plakken.
2 Reacties
• op 31 July 2011 ∞
• Lisa op 10 August 2011 ∞