Bananenijsjes

Lekkere ijsjes met banaan en yoghurt.

Bananen zijn echt fantastisch om ijs mee te maken. Je hebt geen slagroom nodig, omdat bananen van zichzelf al zo romig zijn. Deze ijsjes hebben bijna dezelfde ingrediënten als onze bananenmilkshake, alleen gebruiken we hier yoghurt in plaats van melk. De smaak deed me meteen denken aan vroeger, toen we theelepeltjes in Danoontjes stopten en die in de vriezer legden, the good old days.

Probeer ook eens sinaasappelijsjes, bananensplit of roomijs met banaan.

bananenijsjes ijsjes
Bananenijsjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 ijsjes

Ingrediënten

  • 300 ml halfvolle yoghurt
  • 2 bananen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de bananen in stukken. Stop in de blender. Bananenijsjes - 001

  2. Voeg de yoghurt, honing en vanille-extract toe. Mix tot een romig mengsel. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt (voeg eventueel nog wat honing toe). Bananenijsjes - 003 Bananenijsjes - 005

  3. Giet het mengsel in de ijsvormpjes (8 x 50 ml). Vries de ijsjes minstens 5 uur in. Bananenijsjes - 007

Bananenijsjes - 012

1 reactie

  1. Deze lijkien me ook lekker (en gezond) ga ik onthouden :-)

    Brenda (Kookt!) op 3 August 2012

Reactie achterlaten