Home Page › Toetjes › Fruit ›
Bananenijsjes
Lekkere ijsjes met banaan en yoghurt.
Bananen zijn echt fantastisch om ijs mee te maken. Je hebt geen slagroom nodig, omdat bananen van zichzelf al zo romig zijn. Deze ijsjes hebben bijna dezelfde ingrediënten als onze bananenmilkshake, alleen gebruiken we hier yoghurt in plaats van melk. De smaak deed me meteen denken aan vroeger, toen we theelepeltjes in Danoontjes stopten en die in de vriezer legden, the good old days.
Probeer ook eens sinaasappelijsjes, bananensplit of roomijs met banaan.
Ingrediënten
- 300 ml halfvolle yoghurt
- 2 bananen
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de bananen in stukken. Stop in de blender.
-
Voeg de yoghurt, honing en vanille-extract toe. Mix tot een romig mengsel. Proef of je het mengsel zoet genoeg vindt (voeg eventueel nog wat honing toe).
-
Giet het mengsel in de ijsvormpjes (8 x 50 ml). Vries de ijsjes minstens 5 uur in.
1 reactie
• Brenda (Kookt!) op 3 August 2012 ∞