Home Page › Toetjes › Fruit ›
Gemarineerde aardbeien met slagroom
Een lekker toetje!
Dit recept komt uit Sweet van Levi Roots. Een heerlijke manier om aardbeien nog wat specialer te maken. Levi gebruikt eigenlijk Curaçao, maar geeft aan dat je ook Cointreau kunt gebruiken, dat hebben wij gedaan. Je kunt de slagroom vervangen door Griekse yoghurt of bijvoorbeeld labneh, voor een lichter toetje.
Probeer ook eens aardbeienijsjes, aardbeiencrumble of pavlova met aardbeien.
Ingrediënten
- 600 gram aardbeien
- 75 ml verse sinaasappelsap
- 75 ml Cointreau
- 300 ml slagroom
- 2 eetlepels poedersuiker
- 1/2 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de kroontjes van de aardbeien af en was ze.
-
Stop de aardbeien in een kom met het sinaasappelsap en de Cointreau. Dek de kom af met plastic folie en zet een uur (of wat langer) in de koelkast, terwijl je het mengsel af en toe omroert.
-
Stop de slagroom in een kom met de poedersuiker en de vanille. Klop met een elektrische mixer tot zachte pieken.
-
Schep de aardbeien in een glas en serveer met een lepel slagroom.
Er zijn nog geen reacties.