Gemarineerde aardbeien met slagroom

Een lekker toetje!

Dit recept komt uit Sweet van Levi Roots. Een heerlijke manier om aardbeien nog wat specialer te maken. Levi gebruikt eigenlijk Curaçao, maar geeft aan dat je ook Cointreau kunt gebruiken, dat hebben wij gedaan. Je kunt de slagroom vervangen door Griekse yoghurt of bijvoorbeeld labneh, voor een lichter toetje.

Probeer ook eens aardbeienijsjes, aardbeiencrumble of pavlova met aardbeien.

cointreau gemarineerde aardbeien sinaasappelsap verse aardbeien
Gemarineerde aardbeien met slagroom
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
8 personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardbeien
  • 75 ml verse sinaasappelsap
  • 75 ml Cointreau
  • 300 ml slagroom
  • 2 eetlepels poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Bereidingswijze & foto's

  1. Haal de kroontjes van de aardbeien af en was ze. Aardbeientoetje - 002 Aardbeientoetje - 004

  2. Stop de aardbeien in een kom met het sinaasappelsap en de Cointreau. Dek de kom af met plastic folie en zet een uur (of wat langer) in de koelkast, terwijl je het mengsel af en toe omroert. Aardbeientoetje - 015

  3. Stop de slagroom in een kom met de poedersuiker en de vanille. Klop met een elektrische mixer tot zachte pieken.

  4. Schep de aardbeien in een glas en serveer met een lepel slagroom. Aardbeientoetje - 018

Aardbeientoetje - 057

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten