Aardbeienmoussetaart

Een heerlijke, luchtige taart met yoghurt en verse aardbeien.

Dit is een lichtere variant van mon chou taart. De mousse wordt gemaakt van verse aardbeien, yoghurt, gelatine en room. Deze taart heeft 24 uur in de koelkast nodig om goed stijf te worden. De bodem is dikker dan bij een gewone roomkaastaart. Wil je een dunnere bodem? Gebruik dan minder biscuitjes en boter. Ik heb het recept op deze site gebruikt als basis.

Probeer ook eens bosbessencake of aardbeiensorbetijs.

Aardbeienmoussetaart - 004

aardbeienmousse aardbeienmoussetaart biscuitjes
Aardbeienmoussetaart
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
springvorm van 24 cm

Ingrediënten

  • 400 gram biscuitjes
  • 200 gram boter
  • 500 gram aardbeien
  • 4 vellen gelatine
  • 350 ml volle yoghurt
  • 200 ml, ongeklopt slagroom
  • 1 zakje klopvast
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • 10, om te decoreren aardbeien

Bereidingswijze & foto's

  1. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of stop ze in een zak en sla ze fijn met een deegroller. Aardbeienmoussetaart - 001 Aardbeienmoussetaart - 002

  2. Smelt de boter en meng met de biscuitjes. Duw het mengsel in de springvorm (24 cm) en zet de vorm in de koelkast terwijl je de mousse maakt. Aardbeienmoussetaart - 011 Aardbeienmoussetaart - 015 Aardbeienmoussetaart - 017 Aardbeienmoussetaart - 025 Aardbeienmoussetaart - 023 Aardbeienmoussetaart - 029 Aardbeienmoussetaart - 030 Aardbeienmoussetaart - 031 Aardbeienmoussetaart - 034 Aardbeienmoussetaart - 037 Aardbeienmoussetaart - 039

  3. Haal de kroontjes van de aardbeien af en was ze. Pureer ze met het citroensap in een keukenmachine.

  4. Week de gelatinevellen in koud water.

  5. Verhit de aardbeienpuree met de kristalsuiker in een pan totdat de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur.

  6. Knijp de gelatine uit en klop met een garde door de aardbeienpuree. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten afkoelen.

  7. Schenk de yoghurt bij de aardbeienpuree en roer door elkaar.

  8. Klop de slagroom op met het zakje klopvast en de poedersuiker. Meng de dikke room door het aardbeienmengsel.

  9. Giet de aardbeienmousse over de biscuitbodem. Zet de taart terug in de koelkast. Laat de taart minstens 24 uur in de koelkast staan om op te stijven.

  10. Was de overige aardbeien, haal het kroontje eraf en snij ze horizontaal doormidden. Leg ze bovenop de taart.

Aardbeientaart - 005

Aardbeientaart - 038

één link van een andere site

6 Reacties

  1. hallo,

    ten eerste wil ik zeggen dat ik dit echt een supersite vindt. Alles is uitgebeeld d.m.v. fotos echt handig. Ik wilde ook nogiets vragen. Kan ik de aarbeienmoussetaart zonder gelatine maken op een andere manier? wWant ik eet geen gelatine en ja dan kan ik het ook niet gebruiken voor in een taart.

    gr Serife

    serife op 14 November 2009

  2. Hoi Serife,

    Leuk om te horen!

    Zonder gelatine, dat wordt lastig denk ik. Je zou het kunnen proberen met agar agar, dat is een bindmiddel op basis van zeewier (wordt vaak verkocht in toko’s). Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, dus als je het probeert, laat je dan even weten of het gelukt is?

    Veel groeten,

    Lisa

    Lisa op 18 November 2009

  3. Ik heb deze taart twee weekjes geleden gemaakt en extra gelatine toegevoegd omdat ik ‘m dezelfde avond nog aan wilde snijden. De taart was helemaal goed stijf geworden en smaakte heerlijk, zeker een aanrader dus! Bedankt voor het delen van dit recept!

    Lisanne op 17 August 2011

  4. Hoi Lisanne, Wat leuk! Fijn dat de taart lekker was. Bedankt voor je reactie!

    Lisa op 17 August 2011

  5. Hoi,

    Ik heb deze taart nu in de koelkast staan. Maar ik vond zelf 400 gram koekjes wel heel erg veel! ik heb maar iets meer dan de helft in mijn springvorm van 26 cm gekregen. Klopt dat?

    Ook was de vulling nog heel vloeibaar toen ik het er in deed. Is dit wel goed?

    Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat worden.

    Ann op 7 July 2012

  6. @ Ann Ik hoop dat het lekker was! 400 gram koekjes is inderdaad veel, de taart heeft dan ook een dikke bodem (zie foto’s). Wij vonden het wel lekker zo, maar je kunt makkelijk minder gebruiken hoor. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 July 2012

Reactie achterlaten