Home Page › Toetjes › Fruit ›
Aardbeienmoussetaart
Een heerlijke, luchtige taart met yoghurt en verse aardbeien.
Dit is een lichtere variant van mon chou taart. De mousse wordt gemaakt van verse aardbeien, yoghurt, gelatine en room. Deze taart heeft 24 uur in de koelkast nodig om goed stijf te worden. De bodem is dikker dan bij een gewone roomkaastaart. Wil je een dunnere bodem? Gebruik dan minder biscuitjes en boter. Ik heb het recept op deze site gebruikt als basis.
Probeer ook eens bosbessencake of aardbeiensorbetijs.
Ingrediënten
- 400 gram biscuitjes
- 200 gram boter
- 500 gram aardbeien
- 4 vellen gelatine
- 350 ml volle yoghurt
- 200 ml, ongeklopt slagroom
- 1 zakje klopvast
- 2 eetlepels citroensap
- 75 gram kristalsuiker
- 3 eetlepels poedersuiker
- 10, om te decoreren aardbeien
Bereidingswijze & foto's
-
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of stop ze in een zak en sla ze fijn met een deegroller.
-
Smelt de boter en meng met de biscuitjes. Duw het mengsel in de springvorm (24 cm) en zet de vorm in de koelkast terwijl je de mousse maakt.
-
Haal de kroontjes van de aardbeien af en was ze. Pureer ze met het citroensap in een keukenmachine.
-
Week de gelatinevellen in koud water.
-
Verhit de aardbeienpuree met de kristalsuiker in een pan totdat de suiker opgelost is. Haal de pan van het vuur.
-
Knijp de gelatine uit en klop met een garde door de aardbeienpuree. Laat het mengsel ongeveer 30 minuten afkoelen.
-
Schenk de yoghurt bij de aardbeienpuree en roer door elkaar.
-
Klop de slagroom op met het zakje klopvast en de poedersuiker. Meng de dikke room door het aardbeienmengsel.
-
Giet de aardbeienmousse over de biscuitbodem. Zet de taart terug in de koelkast. Laat de taart minstens 24 uur in de koelkast staan om op te stijven.
-
Was de overige aardbeien, haal het kroontje eraf en snij ze horizontaal doormidden. Leg ze bovenop de taart.
één link van een andere site
6 Reacties
• serife op 14 November 2009 ∞
• Lisa op 18 November 2009 ∞
• Lisanne op 17 August 2011 ∞
• Lisa op 17 August 2011 ∞
• Ann op 7 July 2012 ∞
• Lisa op 8 July 2012 ∞