Aardbeienijsjes

Heerlijke, zomerse aardbeienijsjes met 2 ingrediënten!

Afgelopen zaterdag kochten wij op de markt een heleboel aardbeien voor weinig. Ze waren wel erg rijp, dus we moesten ze dezelfde dag nog gebruiken. Deze ijsjes zijn perfect om te maken met lekkere, rijpe aardbeien. Omdat je ze pureert, hoeven ze ook echt niet mooi te zijn. Zorg wel dat je het gepureerde mengsel even proeft, op basis daarvan kun je beslissen hoeveel poedersuiker je erbij wil doen. Wil je een romiger ijsje? Voeg dan wat yoghurt, gepureerde banaan of slagroom toe.

Probeer ook eens bananenijsjes, sinaasappelijsjes of aardbeienroomijs.

aardbeienijsjes
Aardbeienijsjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
7 x 50 ml

Ingrediënten

  • 400 gram rijpe aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en stop ze in een keukenmachine. Aardbeienijsjes - 004 Aardbeienijsjes - 006

  2. Pureer de aardbeien met de poedersuiker. Aardbeienijsjes - 008 Aardbeienijsjes - 010

  3. Giet de aardbeienpuree in de vorm. Zet in de vriezer en laat minstens 6 uur staan of totdat de ijsjes bevroren zijn. Aardbeienijsjes - 014 Aardbeienijsjes - 016

Aardbeienijsjes - 021

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten