Home Page › Toetjes › Fruit ›
Aardbeienroomijs
Roomijs met verse aardbeien!
Aardbeien over? Maak dan eens dit heerlijke roomijs. Heb je geen ijsmachine? Volg dan methode 2. Ik maak mijn ijs altijd zonder eieren en met houdbare melk. Dit heeft ook zijn nadelen, omdat ijs zonder ei sneller smelt. Als je hier rekening mee houdt, is er echter geen enkel probleem. Het voordeel van ijs maken zonder eieren is dat je je niet druk hoeft te maken om salmonella én het ijs een stuk sneller klaar is (ijs waarin rauw ei en rauwe melk gebruikt wordt, moet minstens 45 minuten koken om het risico van salmonella te vermijden). Hier kun je meer lezen over de risico’s van het eten van rauw ei.
Probeer ook eens ‘zelfgemaakte’ ijstaart, pêche melba of aardbeiensorbetijs.

Ingrediënten
- 250 gram aardbeien
- 200 ml, ongeklopt slagroom
- 200 ml melk
- 70 gram poedersuiker
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze & foto's
Het ijs maken in de ijsmachine
-
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
-
Pureer de aardbeien met een staafmixer.
-
Meng de aardbeienpuree met de poedersuiker en de citroensap.
-
Roer de melk en de room erdoorheen.
-
Giet het mengsel in de ijsmachine en maak er in een half uur ijs van. Zet voor minstens 2 uur extra in de vriezer. Zet een half uur voor serveren in de koelkast.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 5 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.
2 Reacties
• levy op 1 August 2012 ∞
• Lisa op 1 August 2012 ∞