Home Page › Zoetigheid › Glutenvrij ›
Morgado de figos do Algarve
Of: vijgensnoepjes!
Dit zijn zoete hapjes met gedroogde vijgen en amandelen. Het recept komt uit De streekkeukens van Europa: Portugal, uitgegeven door Albert Heijn. Dit is heerlijk met een kop sterke koffie.
Probeer ook eens borstplaat, macarons of mokkakoekjes.
Ingrediënten
- 250 gram amandelen
- 250 gram gedroogde vijgen
- 250 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram cacaopoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel citroenrasp
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Beleg de onderkant van een rechthoekig bakblik van ongeveer 20 x 30 cm met bakpapier.
-
Rooster de amandelen in een pan zonder boter of olie totdat ze lichtbruin beginnen te worden. Stop ze in een keukenmachine en maal ze fijn. Stop in een kom. Voeg het cacaopoeder, de kaneel en de citroenrasp toe en schep door elkaar.
-
Haal de steeltjes van de vijgen af en stop de rest in de keukenmachine. Hak ze helemaal fijn.
-
Stop de suiker in een grote pan met dikke bodem en giet er 100 ml water bij. Zet de pan op laag vuur en blijf roeren totdat de suiker opgelost is. Breng het mengsel dan aan de kook en laat het onafgedekt op laag vuur ongeveer 5 minuten koken.
-
Voeg de het amandelmengsel en de vijgenpuree toe aan de siroop. Roer door elkaar.
-
Laat het mengsel nog 4 minuten staan of totdat het mengsel loslaat van de bodem.
-
Schep het mengsel in het bakblik en verspreid over de bodem (als het genoeg is afgekoeld, gaat het met je handen het best).
-
Laat afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker. Snij in 30 stukjes.
3 Reacties
• Caroline Brouwer op 18 January 2012 ∞
• Lisa op 18 January 2012 ∞
• Lekker en simpel op 19 January 2012 ∞