Home Page › Zoetigheid › Taart ›
Roomkaastaart met Baileys en witte chocola
Een roomkaastaart met Baileys en witte chocola.
Dit is het eerste recept dat ik geprobeerd heb uit In the mood for food van Jo Pratt. Het eindresultaat was geweldig! De instructies wat minder. De hoeveelheden klopten niet, waardoor ik veel van het koekjesmengsel over heb gehouden. Ook geeft ze geen duidelijke instructie voor het bakken in een waterbad. Ik heb het recept wat aangepast en op deze manier is het een fantastische taart. Wel machtig, maar de smaak is heerlijk!
De taart wordt gebakken in een waterbad, dus neem een braadslee die groot genoeg is voor de vorm. Wij vonden de taart het lekkerst toen hij een paar uur in de koelkast had gestaan. Je kunt de stukken dan ook veel beter snijden (anders hebben ze de neiging om in te zakken).
Probeer ook eens deze Oosterse roomkaastaart, roomkaastaart met Oreo’s of roomkaastaart met bosbessen.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 200 gram biscuitjes
- 50 gram gemalen amandelen
- 100 gram roomboter
- 1 theelepel gemberpoeder
Voor de vulling
- 675 gram roomkaas
- 200 gram kristalsuiker
- 3 eetlepels maïzena
- 2 eieren
- 150 ml ongeklopte slagroom
- 150 ml Baileys
- 125 gram witte chocola
Bereidingswijze & foto's
-
Hak de witte chocola in stukjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm van 24 cm in en beleg de onderkant met bakpapier. Pak de buitenkant goed in met aluminiumfolie. Zet een braadslee klaar waar de taartvorm straks in past.
-
Smelt de boter. Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Meng ze met de gemalen amandelen en het gemberpoeder in een kom en roer de gesmolten boter erdoorheen. Verspreid het mengsel over de taartbodem en verdeel gelijkmatig met een lepel. Zet de vorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
-
Meng de roomkaas, de suiker en de maïzena in een kom en klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg de eieren, de ongeklopte slagroom en de Baileys toe en klop tot een glad mengsel. Roer de witte chocoladestukjes erdoorheen. Schenk de vulling op de koekjesbodem.
-
Breng ruim 2 liter water aan de kook. Zet de taart in de braadslee en giet het water in de braadslee totdat het ongeveer 1 – 2 cm hoog staat. Zet de braadslee in de oven.
-
Bak de taart voor 45 minuten of totdat de bovenkant goudbruin aan het kleuren is (de bovenkant voelt stevig aan en niet nat). Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet de taart minstens twee uur in de koelkast voordat je hem serveert.
6 Reacties
• Chantal op 6 June 2011 ∞
• Rianne op 6 June 2011 ∞
• Charlotte Verstraete op 6 June 2011 ∞
• Lisa op 6 June 2011 ∞
• Chantal op 7 June 2011 ∞
• Lisa op 8 June 2011 ∞