Kruidige perentaart met roomkaas

Een lekkere, kruidige perentaart, perfect voor deze tijd van het jaar!

Deze taart is een winterse tegenhanger van deze Franse appeltaart met roomkaas. Het is een erg lekkere combinatie en relatief simpel om te maken.

Probeer ook eens peren in rode wijn, tulbandcake met peer of stoofpeertjes.

gemberpoeder kruide perentaart kruidnagel nootmuskaat peren perentaart platte perentaart
Kruidige perentaart met roomkaas
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
8 - 10 stukken

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 gram roomboter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 gram bloem
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
  • 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel melk

Voor de vulling

  • 185 gram (bijvoorbeeld Philadelphia) roomkaas
  • 1 ei
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 (in totaal: 480 gram) rijpe peren
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, zout, suiker en vanille-extract. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg de melk toe. Kruidige perentaart met roomkaas - 005 Kruidige perentaart met roomkaas - 006 Kruidige perentaart met roomkaas - 007

  3. Vet een taartvorm met een losse bodem (met een diameter van 22 cm) in met boter.

  4. Druk het deeg in de bodem en zorg dat je het gelijkmatig verdeeld. Kruidige perentaart met roomkaas - 008 Kruidige perentaart met roomkaas - 009

  5. Meng de roomkaas in een kom met de poedersuiker, het ei en de vanille-extract. Kruidige perentaart met roomkaas - 011 Kruidige perentaart met roomkaas - 012

  6. Verdeel het roomkaasmengsel over de taartbodem. Kruidige perentaart met roomkaas - 013 Kruidige perentaart met roomkaas - 015

  7. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes (niet in blokjes). Roer er 1 eetlepel basterdsuiker doorheen. Kruidige perentaart met roomkaas - 017 Kruidige perentaart met roomkaas - 019

  8. Verdeel de peren over de bovenkant van de taart. Besprenkel met de rest van de basterdsuiker. Kruidige perentaart met roomkaas - 020 Kruidige perentaart met roomkaas - 021

  9. Bak de taart 30 – 35 minuten in de oven of totdat de peren goudbruin beginnen te worden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snij in stukken. Kruidige perentaart met roomkaas - 023

Kruidige perentaart met roomkaas - 027

3 Reacties

  1. Een heerlijke taart en erg makkelijk te maken. Past goed in de december sfeer!

    Barbara op 2 December 2012

  2. Ik heb deze taart gemaakt voor mijn schoonfamilie; ze vonden hem heerlijk!

    Rosanne Smans- Horde op 4 December 2012

  3. Wat leuk om te horen! Bedankt voor jullie reacties!

    Lisa op 4 December 2012

Reactie achterlaten