Home Page › Toetjes › Fruit ›
Kruidige perentaart met roomkaas
Een lekkere, kruidige perentaart, perfect voor deze tijd van het jaar!
Deze taart is een winterse tegenhanger van deze Franse appeltaart met roomkaas. Het is een erg lekkere combinatie en relatief simpel om te maken.
Probeer ook eens peren in rode wijn, tulbandcake met peer of stoofpeertjes.
Ingrediënten
Voor de bodem- 100 gram roomboter
- 90 gram bruine basterdsuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 180 gram bloem
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/4 theelepel versgeraspte nootmuskaat
- 1/8 theelepel gemalen kruidnagel
- snufje zout
- 1 eetlepel melk
Voor de vulling
- 185 gram (bijvoorbeeld Philadelphia) roomkaas
- 1 ei
- 1 eetlepel poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 3 (in totaal: 480 gram) rijpe peren
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, kruidnagel, zout, suiker en vanille-extract. Kneed tot een samenhangend deeg en voeg de melk toe.
-
Vet een taartvorm met een losse bodem (met een diameter van 22 cm) in met boter.
-
Druk het deeg in de bodem en zorg dat je het gelijkmatig verdeeld.
-
Meng de roomkaas in een kom met de poedersuiker, het ei en de vanille-extract.
-
Verdeel het roomkaasmengsel over de taartbodem.
-
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in plakjes (niet in blokjes). Roer er 1 eetlepel basterdsuiker doorheen.
-
Verdeel de peren over de bovenkant van de taart. Besprenkel met de rest van de basterdsuiker.
-
Bak de taart 30 – 35 minuten in de oven of totdat de peren goudbruin beginnen te worden. Laat de taart afkoelen in de vorm en snij in stukken.
3 Reacties
• Barbara op 2 December 2012 ∞
• Rosanne Smans- Horde op 4 December 2012 ∞
• Lisa op 4 December 2012 ∞