Home Page › Toetjes › Fruit ›
Gevulde aardbeientaart
Met in elk onderdeel verse aardbeien!
Dit recept is gebaseerd op dit recept. In de cakebodems zitten verse aardbeien, in de vulling en in de crème aan de buitenkant. Je kunt de taart aan de buitenkant ook zo laten en bestrooien met poedersuiker, maar de botercrème maakt het wel echt af. Als je de cakebodems roder wilt, kun je voedingskleurstof gebruiken. De structuur van deze taart deed me erg denken aan worteltaart.
Probeer ook eens aardbeienmoussetaart, deze aardbeientaart of deze tiramisutaart met aardbeien.
Ingrediënten
- 800 gram verse aardbeien
Voor de taartbodems
- 360 gram bloem
- 390 gram fijne kristalsuiker
- 1,5 eetlepel bakpoeder
- 1/4 theelepel zout
- 180 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel citroenraspsel
- 4 eieren
Voor de vulling
- 125 ml ongeklopte slagroom
- half zakje klopfix
- 40 gram roomkaas
- 25 gram poedersuiker
Voor de buitenkant
- 250 gram poedersuiker
- 175 gram ongezouten roomboter
- 1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 160°C. Weeg 270 gram aardbeien af. Haal de kroontjes eraf en was ze. Pureer de aardbeien in de blender en zet apart. Breek de eieren in een kom, klop ze los en zet apart.
-
Beleg de onderkant van een ronde springvorm (24 cm) met bakpapier en vet de randen in met boter. Bestrooi de randen met wat bloem en klop de vorm goed uit boven de gootsteen.
-
Meng de bloem, de suiker, de zonnebloemolie, het bakpoeder, het zout, de aardbeienpuree, de vanille, de losgeklopte eieren en de citroenrasp in een kom. Klop met een garde even goed door elkaar.
-
Schep het beslag in de taartvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de taart in de oven en bak hem ongeveer 50 minuten of totdat een prikker schoon weer uit de taart komt. Laat de taart 10 minuten afkoelen in de vorm en draai hem vervolgens om op een rooster. Laat helemaal afkoelen.
-
Hou 8 aardbeien apart voor de bovenkant. Zet 100 gram apart voor de botercrème. Haal van de rest de kroontjes af en was ze. Droog ze vervolgens goed af en snij ze in plakjes.
-
Stop de slagroom met de klopfix en de poedersuiker in een kom en klop met een elektrische mixer tot een romig mengsel. Voeg de roomkaas toe en klop opnieuw totdat je een dik, glad mengsel hebt. Zet apart.
-
Halveer de taart. Gebruik de bovenkant als onderkant (met de korst naar beneden) en leg hem op een taartbord.
-
Beleg de taartbodem met de plakjes aardbei. Schep vervolgens het slagroommengsel eroverheen en smeer voorzichtig uit met een mes.
-
Leg de andere taartbodem bovenop de vulling (korst naar boven). Zorg dat hij goed recht ligt.
-
Haal de kroontjes van de 100 gram aardbeien af en was ze. Dep ze goed droog en stop ze vervolgens in de blender, maak er een puree van.
-
Klop de boter voor de boterglazuur romig. Zeef de poedersuiker bij de boter en klop op een lage stand totdat de poedersuiker opgenomen is. Voeg de gepureerde aardbeien en de vanille toe en klop door elkaar.
-
Neem een grote schep van de crème en leg hem op de bovenkant van de taart. Smeer uit met een mes. Als je de cakebodems erdoorheen blijft zien, kun je de taart eerst insmeren met een laag, hem even in de koelkast zetten en er vervolgens nog een laag op smeren. Smeer de hele taart in met de crème.
-
Haal de kroontjes van de overige aardbeien af. Was ze en dep ze goed droog. Snij ze in stukjes of leg ze in hun geheel op de taart. Bewaar de taart in de koelkast.
2 Reacties
• Jantina op 26 June 2012 ∞
• Marian op 27 June 2012 ∞