Suikervrije bananenmuffins

Deze muffins zijn lekker als ontbijt of tussendoortje. De banaan en de appel zijn zoet genoeg en de kaneel geeft het een heerlijke smaak. Gebruik rijpe bananen (hoe bruiner, hoe beter) voor deze muffins, die geven het meeste smaak. Probeer ook eens bananenmuffins met mango, bananenmuffins of appelmoesmuffins met rozijnen.

bananenmuffins muffins met banaan en appel suikervrije muffins
Suikervrije bananenmuffins
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 125 gram volkorenmeel
  • 125 ml halfvolle melk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 1 appels
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Vul een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm goed in. Verwarm de oven voor op 180°C. Suikervrije bananenmuffins - 001 Suikervrije bananenmuffins - 005

  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Pureer de bananen met een vork. Suikervrije bananenmuffins - 007 Suikervrije bananenmuffins - 008

  3. Meng in een maatbeker de gepureerde banaan, het ei, de melk en de zonnebloemolie. Klop door elkaar. Suikervrije bananenmuffins - 006

  4. Meng in een grote kom de bloem, het volkorenmeel, het bakpoeder, het zout en de kaneel door elkaar. Suikervrije bananenmuffins - 011

  5. Schenk het eimengsel bij het bloemmengsel en schep met een lepel door elkaar totdat je geen sporen meer ziet van bloem (je ziet wel nog steeds klontjes van de banaan). Voeg de stukjes appel toe en schep door het beslag. Suikervrije bananenmuffins - 013 Suikervrije bananenmuffins - 014

  6. Vul de muffinvormpjes met het beslag en bak voor 13 – 15 minuten in de voorverwarmde oven of totdat een prikker er schoon uitkomt. Laat ze afkoelen op een rooster. Suikervrije bananenmuffins - 019 Suikervrije bananenmuffins - 021

Suikervrije bananenmuffins - 039

1 reactie

  1. Erg lekker! simpel en succesvol. Ik heb ze alleen wel gemaakt met zelfrijzend bakmeel. En ze moesten ook wel langer in de oven.

    Jeroen op 26 October 2012

Reactie achterlaten