Muffins met rode besjes

Lekkere, zachte muffins met verse besjes.

Probeer ook eens citroenmuffins met maanzaad, wortelmuffins of muffins met zomerfruit.

Bessenmuffins - 007

bessenmuffins muffins met rode besjes rode bessen
Muffins met rode besjes
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 150 gram rode besjes
  • 280 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 240 ml melk
  • 85 gram roomboter

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 200 C

  1. Was de besjes.

  2. Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom. Meng met het bakpoeder en de witte basterdsuiker. Bessenmuffins - 002

  3. Smelt de boter.

  4. In een maatbeker, klop het ei los met een garde. Voeg de boter en melk toe en klop tot een geheel. Bessenmuffins - 005

  5. Schenk het eimengsel bij het bloemmengsel en roer met een houten lepel rustig door elkaar (stop als het mengsel een samenhangend beslag is geworden, te lang roeren leidt tot taaie muffins).

  6. Schep de besjes voorzichtig door het beslag. Bessenmuffins - 010

  7. Vet een muffinvorm in of beleg de vorm met papieren bakjes.

  8. Verdeel het beslag over de muffins.

  9. Bak de muffins voor 15 – 20 minuten in de oven of totdat de muffins bruin beginnen te kleuren. Bessenmuffins - 023

Bessenmuffins - 047

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten