Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Muffins met rabarber en gember
Muffins met verse rabarber en stemgember.
Lekkere, frisse muffins! Dit zijn eigenlijk twee smaakmakers waar je van moet houden. Ik vind de combinatie erg lekker. Muffins zijn het lekkerste op de dag dat je ze gemaakt hebt. Je kunt ze invriezen.
Probeer ook eens courgettemuffins, muffins met rode besjes of muffins met zomerfruit.
- Moeilijkheid
- Eenvoudig
- Bereidingstijd
- 30–60 min.
- Aantal
- 12 stuks
Ingrediënten
- 250 gram rabarber
- 2 bolletjes stemgember
- 125 gram boter
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 200 gram bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 125 gram kristalsuiker
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C. Beleg een muffinvorm met papieren bakjes.
-
Smelt de boter en laat even afkoelen. Was de rabarber en snij in stukjes van 1 cm. Hak de stemgember fijn.
-
Meng de gesmolten boter en de melk in een grote kom. Voeg de eieren toe en klop door elkaar.
-
Voeg de suiker toe en schep door elkaar. Zeef dan de bloem, het bakpoeder en het zout erbij en roer totdat je een samenhangend mengsel hebt (stop meteen als het gemengd is).
-
Voeg de gember en de rabarber toe en schep door elkaar.
-
Schep het beslag in de vormpjes en zet de vorm in de oven. Bak de muffins voor 17 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster. Ze zijn zowel warm als koud lekker.
3 Reacties
• Kristel op 13 May 2012 ∞
• Irma Jacobs op 20 May 2012 ∞
• Lisa op 21 May 2012 ∞