Courgettemuffins

Lekkere muffins met courgette, appel en sinaasappel en een roomkaasglazuur.

Dit recept komt uit het BBC Good Food magazine van juli vorig jaar. Het is een ideaal recept om samen te maken met kinderen. Wij vonden de muffins erg lekker, al is de hoeveelheid courgette eigenlijk maar klein. Probeer ook eens bananenmuffins met mango, muffins met zomerfruit of mueslimuffins.

appel courgettemuffins muffins met fruit
Courgettemuffins
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 50 gram courgette
  • 1 appel
  • 1 sinaasappel
  • 1 ei
  • 75 gram boter
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 100 gram kristalsuiker
  • 50 gram gele rozijnen

Voor het glazuur

  • 125 gram mascarpone
  • 3 eetlepels gezeefde poedersuiker
  • 1 theelepel citroensap

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een muffinvorm in met zonnebloemolie of vul hem met papieren muffinbakjes. Smelt de boter en laat afkoelen. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Was de rozijnen. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en de kaneel in een kom. Courgettemuffins1

  2. Rasp de courgette en appel in een andere kom. Pers het sap van de sinaasappel uit en voeg toe aan de appels en de courgettes. Courgettemuffins2

  3. Meng het ei met de gesmolten boter. Voeg toe aan de appelmix en roer door elkaar. Courgettemuffins3

  4. Zeef het bloemmengsel erbij en schep door elkaar (stop met roeren zodra het gemengd is). Voeg de suiker en de rozijnen toe en schep door elkaar. Courgettemuffins5 13 mrt 2011 - 007 13 mrt 2011 - 009

  5. Schep het beslag in de muffinvorm. Zet de vorm in de oven en bak voor 20 – 25 minuten. Laat afkoelen in de vorm. 13 mrt 2011 - 014 13 mrt 2011 - 016

  6. Maak ondertussen het glazuur. Meng de mascarpone, poedersuiker en citroensap door elkaar. Smeer het glazuur met een mes over de bovenkant van de afgekoelde muffins heen. 13 mrt 2011 - 019 13 mrt 2011 - 020 13 mrt 2011 - 027 13 mrt 2011 - 041

13 mrt 2011 - 032

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten