Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Courgettemuffins
Lekkere muffins met courgette, appel en sinaasappel en een roomkaasglazuur.
Dit recept komt uit het BBC Good Food magazine van juli vorig jaar. Het is een ideaal recept om samen te maken met kinderen. Wij vonden de muffins erg lekker, al is de hoeveelheid courgette eigenlijk maar klein. Probeer ook eens bananenmuffins met mango, muffins met zomerfruit of mueslimuffins.
Ingrediënten
- 50 gram courgette
- 1 appel
- 1 sinaasappel
- 1 ei
- 75 gram boter
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- 100 gram kristalsuiker
- 50 gram gele rozijnen
Voor het glazuur
- 125 gram mascarpone
- 3 eetlepels gezeefde poedersuiker
- 1 theelepel citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Smeer een muffinvorm in met zonnebloemolie of vul hem met papieren muffinbakjes. Smelt de boter en laat afkoelen. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Was de rozijnen. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en de kaneel in een kom.
-
Rasp de courgette en appel in een andere kom. Pers het sap van de sinaasappel uit en voeg toe aan de appels en de courgettes.
-
Meng het ei met de gesmolten boter. Voeg toe aan de appelmix en roer door elkaar.
-
Zeef het bloemmengsel erbij en schep door elkaar (stop met roeren zodra het gemengd is). Voeg de suiker en de rozijnen toe en schep door elkaar.
-
Schep het beslag in de muffinvorm. Zet de vorm in de oven en bak voor 20 – 25 minuten. Laat afkoelen in de vorm.
-
Maak ondertussen het glazuur. Meng de mascarpone, poedersuiker en citroensap door elkaar. Smeer het glazuur met een mes over de bovenkant van de afgekoelde muffins heen.
Er zijn nog geen reacties.