Home Page › Zoetigheid › Muffins ›
Chocolademuffins met macademia’s
Je kunt de macademia’s ook vervangen door andere noten (bijvoorbeeld walnoten). Het recept komt uit Muffins Galore van Catherine Atkinson. Probeer ook eens vanillemuffins met chocola, browniemuffins met pindakaas of muffins met zomerfruit.
Ingrediënten
- 175 gram melkchocola
- 225 gram bloem
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 175 ml karnemelk
- 2 eieren
- 1,5 theelepel vanille extract
- 200 gram witte chocola
- 100 gram macademia’s
Bereidingswijze & foto's
-
Breek de melkchocola in stukjes en smelt hem au bain marie (in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water) terwijl je roert. Zet hem, als de chocola gesmolten is, apart.
-
Hak de witte chocola en macademia’s in stukjes.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Meng de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en het zout in een kom.
-
Klop in een maatbeker de eieren los met de karnemelk en het vanille extract.
-
Schenk het eiermengsel en de gesmolten chocola bij het bloemmengsel en vouw door elkaar. Spatel lang genoeg om alles goed te mengen maar stop meteen als het gemengd is (te veel roeren maakt je muffins taai).
-
Hou twee eetlepels van de witte chocola en de macademia’s apart en schep de rest door het beslag.
-
Vul een muffinvorm met papieren vormpjes en verdeel het beslag over de vormpjes. Bestrooi met de overige witte chocola en macademia’s.
-
Bak de muffins 20 minuten in de oven of totdat ze gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze even afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
3 Reacties
• Emma Hendrickx op 28 March 2010 ∞
• Arjan op 28 March 2010 ∞
• Emma Hendrickx op 29 March 2010 ∞