Bananenmuffins met mango

Lekkere muffins gevuld met banaan en mango.

Muffins zijn altijd lekker snel om te maken. Ik heb bij deze muffins heel erg getwijfeld of ik stukjes door het deeg wilde doen of dat ik gepureerde mango erdoorheen wilde mengen. Uiteindelijk heb ik voor de laatste optie gekozen. Mango is altijd een lastige vrucht om mee te bakken, omdat de smaak meestal niet prominent aanwezig is. Vandaar dat het vaak gecombineerd wordt met andere tropische vruchten, wij hebben in dit geval gekozen voor banaan. Zorg dat de banaan die je gaat gebruiken, zo bruin mogelijk is (dan zit er het meeste smaak aan). Als de muffins afgekoeld zijn, dip je ze in een glazuur van roomkaas en mangopuree, echt heel erg lekker! Probeer ook eens gembermuffins met peer, baklavamuffins of bananenmuffins.

bananenmuffins mangomuffins muffins met banaan muffins met mango
Bananenmuffins met mango
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
12 muffins

Ingrediënten

  • 280 gram bloem
  • 2.5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1/2 Nature’s Pride mango
  • 1 banaan
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 70 ml halfvolle melk
  • 90 ml zonnebloemolie

Voor het glazuur

  • 25 gram roomkaas
  • 25 gram roomboter
  • 1,5 eetlepel mangopuree
  • 125 gram gezeefde poedersuiker

Alle ingrediënten op kamertemperatuur

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul een muffinvorm met papieren vormpjes. Bananenmuffins met mango - 002

  2. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Meng goed door elkaar.

  3. Pureer de mango met een staafmixer in een maatbeker, zet één eetlepel van de puree apart. Voeg de banaan toe en stamp fijn met een vork. Voeg de suiker, het ei, de melk en de zonnebloemolie toe. Klop met een garde door elkaar. Bananenmuffins met mango - 003 Bananenmuffins met mango - 004 Bananenmuffins met mango - 006 Bananenmuffins met mango - 010

  4. Schenk de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en schep met een houten lepel losjes door elkaar. Meng zo lang nodig is, maar stop meteen zodra je geen spoor van bloem meer ziet (veel roeren maakt de muffins taai). Bananenmuffins met mango - 011 Bananenmuffins met mango - 012

  5. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bak de muffins 18 – 20 minuten of totdat ze lichtbruin zien en een prikker er schoon weer uitkomt. Haal ze uit de vorm, zet ze op een rooster. Eet warm of laat ze afkoelen en dip ze in het glazuur. Bananenmuffins met mango - 017 Bananenmuffins met mango - 027

  6. Voor het glazuur: klop de boter met de roomkaas romig met een elektrische mixer. Klop de mangopuree erdoorheen. Zeef de poedersuiker erbij en mix door elkaar. Zet het mengsel 10 minuten in de vriezer (niet langer). Dip de bovenkant van de cakejes in het glazuur, draai ze om en laat even staan. Het glazuur wordt niet hard. Liever een glazuur die je kunt spuiten? Probeer dan eens dit recept. Bananenmuffins met mango - 018 Bananenmuffins met mango - 020 Bananenmuffins met mango - 022 Bananenmuffins met mango - 025 Bananenmuffins met mango - 037 Bananenmuffins met mango - 038 Bananenmuffins met mango - 041

Bananenmuffins met mango - 055

3 Reacties

  1. Hoeveel ‘ei’ moet erbij? Alvast bedankt voor de toevoeging. Gerrie Roozeboom.

    gerrie roozeboom op 1 February 2011

  2. En wat is nature’s pride mango? Iedere mango, nature’s pride…. Weer bedankt voor uitleg. Gerrie Roozeboom.

    gerrie roozeboom op 1 February 2011

  3. Hoi Gerrie, Nature’s Pride is het merk dat wij gebruikt hebben, maar je kunt alle soorten mango’s gebruiken.

    Er moet 1 ei in. Bedankt voor je tips/reacties!

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 1 February 2011

Reactie achterlaten