World peace cookies

Heerlijke chocoladekoekjes!

Dit recept komt uit Dorie Greenspan’s Baking: from my home to yours. Ik was al een tijdje van plan om ze te maken, met zo’n titel kan dat haast niet anders. De naam is aan deze koekjes gegeven door de buurman van de schrijfster. Hij beweert dat als iedereen dagelijks een paar van deze koekjes eet, de wereld een betere plek zou zijn. Wij dragen graag ons steentje bij aan wereldvrede, dus hierbij het recept. Een lekker chocoladekoekje met een onverwachte, lichtzoute smaak. Je moet trouwens wel even geduld hebben bij het bakken van deze koekjes, want het deeg moet drie uur koelen voordat je het kunt gebruiken. Probeer ook eens chocoladekoekjes met macademia’s, marshmallowkoekjes of chocoladekoekjes met vanillevulling.

amerikaanse koekjes world peace cookies zoute chocoladekoekjes
World peace cookies
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
> 60 min.
Aantal
36 koekjes

Ingrediënten

Alle ingrediënten op kamertemperatuur

  • 150 gram bloem
  • 145 gram boter
  • 30 gram cacao
  • 80 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gram kristalsuiker
  • 150 gram pure chocola
  • 1/2 theelepel zuiveringszout (baking soda)
  • 1/4 theelepel fijn zeezout
  • 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze & foto's

  1. Zeef de bloem, de cacao en het zuiveringszout in een kom. World peace cookies - 001

  2. Hak de chocola in blokjes (hak elk blokje van een tablet chocola in vieren).

  3. Klop met een mixer de boter in een paar minuten zacht en romig. Voeg de basterdsuiker, de kristalsuiker, het zout en het vanille extract toe. Klop nog eens twee minuten met een mixer tot een romig mengsel. World peace cookies - 002 World peace cookies - 003 World peace cookies - 004

  4. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en schep rustig door elkaar. Je kunt dit ook met een mixer op de laagste stand doen. Zorg dat je meteen stopt als het mengsel gemengd is. World peace cookies - 005 World peace cookies - 007

  5. Schep de chocoladestukjes losjes door het deeg (bewerk het deeg zo min mogelijk). World peace cookies - 008

  6. Verdeel het deeg in twee stukken en vorm de stukken in twee lange rollen. Pak ze in met plastic folie en leg ze minstens drie uur en maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt het deeg ook invriezen (je hoeft het deeg dan niet te laten ontdooien, maar kunt de koekjes er meteen vanaf snijden en bakken). World peace cookies - 009

  7. Verwarm de oven voor op 160°C.

  8. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Gebruik een scherp mes om de koekjes van de deegrol af te snijden (ongeveer 1 cm dik). Het is normaal dat de deegplakjes uit elkaar vallen als je ze snijdt, duw ze op de bakplaat weer bij elkaar als dat gebeurt. Laat ongeveer 2,5 cm tussen de koekjes op de bakplaat, want ze lopen uit. World peace cookies - 013 World peace cookies - 014

  9. Bak de koekjes voor ongeveer 12 minuten. Ze zijn dan nog zacht, maar dat is precies hoe ze moeten zijn. Laat ze even staan op de bakplaat en leg ze dan met bakpapier en al op een rooster om helemaal af te koelen. Deel de koekjes vervolgens uit, om ook je steentje bij te dragen aan de wereldvrede ;). World peace cookies - 019

World peace cookies - 025

5 Reacties

  1. Gisteren jullie website ontdekt, en vandaag al deze koekjes gebakken. Superlekker!! Maar denk dat ik maar een stuk of 20 koekjes heb, dus ze zijn een beetje groot uitgevallen.

    van assche annelies op 7 February 2012

  2. Hoi Annelies, wat leuk om te horen! En ik zou het helemaal niet erg vinden als iemand me een grote versie van deze koekjes zou aanbieden ;). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 10 February 2012

  3. Smaken dezs koekjes net ald dubbelchipcookies? Zo zien ze er wel iig eruit. En ben ook zo lang op zoek naar een goede recept ervan.

    OemAdam op 17 July 2012

  4. @ OemAdam nee, ze zijn toch wat anders qua smaak. Als je dat recept wilt, kun je beter dit recept gebruiken en 40 gram bloem vervangen door cacao. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 18 July 2012

  5. Goed. Dan probeer ik dat. Bedankt voor de snelle antwoord.

    OemAdam op 18 July 2012

Reactie achterlaten