Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Lavendelkoekjes
Lekkere koekjes met lavendel!
Ik hou van koken en bakken met lavendel, vooral in de lente en zomer. Koekjes had ik nog niet geprobeerd, dus dat leek me ook wel erg lekker. Ik wilde eerst de koekjes uit ‘Piece of cake’ van Leila Lindholm proberen, maar de foto’s zagen er wat anders uit dan wat ik in gedachte had bij lavendelkoekjes. Ik nam dus dit recept en verving de citroen door lavendel, een erg geslaagd experiment! De smaak van lavendel bij deze koekjes is niet overheersend, maar op een subtiele manier aanwezig. Zorg dat je lavendel gebruikt die geschikt is voor consumptie.
Probeer ook eens lavendelcakejes, lavendelijs of lavendelsuiker.
Ingrediënten
- 175 gram boter
- 90 gram kristalsuiker
- 1 groot eigeel
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel gedroogde lavendel
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de lavendel met de boter en suiker in een kom. Klop met een mixer tot een romig mengsel.
-
Voeg het eigeel toe en roer door elkaar. Voeg geleidelijk aan de bloem toe. Kneed tot een samenhangend deeg, pak in met plastic folie en laat minstens een half uur in de koelkast koud worden.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bestuif een werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 millimeter. Gebruik vormpjes om de koekjes uit te steken.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop.
-
Bak de koekjes 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin worden aan de randen. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
2 Reacties
• Marian op 24 June 2012 ∞
• yara op 8 April 2013 ∞