Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Krakelingen
Lekkere knapperige koekjes!
Krakelingen zijn vrij simpel om te maken. Probeer het eens!
Kijk ook eens bij jamkoekjes, chocoladekoekjes of gevulde koeken.
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 260 gram bloem
- 150 gram kristalsuiker
- 50 ml melk
- 1 ei
- 1 eiwit
- 1 theelepel bakpoeder
- 3 eetlepels kristalsuiker om te bestrooien.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop hem dan in een kom romig met de suiker.
-
Zeef de bloem erbij.
-
Klop in een andere kom het ei los met de melk. Voeg het toe aan het botermengsel.
-
Voeg de bakpoeder toe. Kneed tot een samenhangend geheel.
-
Leg deze bol voor een half uur in de koelkast.
-
Neem een stukje deeg en rol het tussen je handen tot een slangvormig stukje met de dikte van een potlood. Vouw er vervolgens op de volgens manier een krakelingvorm van (een 8-vorm).
-
Leg de krakelingen op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Bestrijd de bovenkant van de krakelingen met een kwastje met eiwit. Bestrooi vervolgens met suiker.
-
Zet ze voor 12 minuten in de oven. De bovenkant moet goudbruin zijn.
Er zijn nog geen reacties.