Home Page › Feestdagen ›
Koekjes met M&M’s
Simpele, vrolijke koekjes!
Neem voor deze koekjes een bruine zak M&M’s. Probeer ook eens triple chocolate chip koekjes, marshmallowkoekjes of smeuïge cacaokoekjes.
Ingrediënten
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
- 200 gram M&M’s
- 180 gram bloem
- 115 gram boter
- 115 gram kristalsuiker
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Klop de boter en de suiker met een elektrische mixer romig.
-
Voeg het ei en het vanille extract toe en mix door elkaar.
-
Zeef de bloem en schep door het botermengsel.
-
Houd drie eetlepels M&M’s uit de zak apart en roer de rest door het deeg.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier. Maak met twee eetlepels bolletjes deeg. Leg ze met voldoende uit elkaar (je kunt er 9 kwijt op een standaard bakplaat). Maak je vingertoppen vochtig en druk de koekjes zachtjes wat platter.
-
Neem de M&M’s die je apart had gezet en druk ze op de bovenkant in de koekjes.
-
Bak de koekjes voor 10 – 12 minuten. Ze horen niet bruin te worden (alleen aan de zijkanten). Laat ze een paar minuten afkoelen op een bakplaat en schep ze dan op een rooster om volledig af te koelen.
8 Reacties
• bregje op 25 February 2010 ∞
• Lisa op 25 February 2010 ∞
• op 22 February 2011 ∞
• Henk op 20 April 2012 ∞
• Janine op 30 May 2012 ∞
• Rachel&Christa op 9 July 2012 ∞
• samantha op 9 January 2013 ∞
• Lisa op 20 January 2013 ∞