Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Gevulde koeken
De handleiding voor het maken van je eigen gevulde koeken.. Vooral erg handig als je ergens gestrand bent buiten Nederland en echt niet zonder kan. Erg leuk om te maken en uiteraard erg yummy yummy!
Dit recept is voor ongeveer 7- 8 gevulde koeken van het formaat dat je ook in de winkel kunt vinden. Het recept komt van deze website. Probeer ook eens gevulde custardkoekjes, jamkoekjes of triple chocolate chip koekjes.
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 160 g boter (koud)
- 120 g witte basterdsuiker
- 25 g ei
- 10 g citroenrasp
- 2 g bakpoeder
- 2 g kaneel
- 250 g amandelspijs (voor de vulling)
- 1 ei om mee te besmeren
De vulling kun je ook zelf maken door 125 gram gemalen amandelen, 125 gram suiker, 0,5 ei en een kwart van een geraspte citroenschil bij elkaar te voegen en te mixen.)
TIP: Druk eventueel een amandel bovenop de koek.
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
-
Meng in een kom de boter, bloem, citroenrasp, kaneel, suiker en het bakpoeder en wrijf het met je vingertoppen tot een kruimelige massa.
-
Voeg het beetje ei toe en kneed tot een samenhangende bal. Leg deze een uur in de koelkast.
-
Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg 3 mm dik uit. Steek cirkels uit met liefst een geribbelde rand (als je er 15 maakt moet je 30 cirkels uitsteken).
-
Maak balletjes van het amandelspijs, maak de balletjes plat en vlak de randen af.
-
Leg op de helft van het aantal uitgestoken rondjes balletjes amandelspijs.
-
Smeer ei op het buitenste randje, leg er een deegrondje op en druk een beetje aan.
-
Besmeer de bovenkant van de koek met ei.
-
Bak de koeken 18-19 minuten.
8 Reacties
• Sacha op 6 January 2011 ∞
• Lisa op 8 January 2011 ∞
• Sacha op 10 February 2011 ∞
• Janna op 27 November 2011 ∞
• Lisa op 27 November 2011 ∞
• Tessa op 22 January 2012 ∞
• Lisa op 22 January 2012 ∞
• Gabrielle op 6 February 2013 ∞