Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Citroenkoekjes
Simpele citroenkoekjes!
Dit recept is van Fay Ripley en komt uit Fay’s Family Food. Probeer ook eens deze citroenkoekjes, citroencakejes of citroensorbetijs.
Ingrediënten
- 175 gram boter
- 90 gram kristalsuiker
- 1 citroen
- 1 groot eigeel
- 250 gram bloem
- 1 ei
- Om te bestrooien kristalsuiker
Alle ingrediënten op kamertemperatuur
Bereidingswijze & foto's
-
Rasp de schil van de citroen fijn.
-
Meng de citroenrasp met de boter en suiker in een kom. Klop met een mixer tot een romig mengsel.
-
Voeg het eigeel toe en roer door elkaar. Voeg geleidelijk aan de bloem toe. Kneed tot een samenhangend deeg, pak in met plastic folie en laat minstens een half uur in de koelkast koud worden.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Bestuif een werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 millimeter. Gebruik vormpjes om de koekjes uit te steken.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes erop.
-
Klop het ei los en bestrijk de koekjes met ei. Bestrooi met kristalsuiker.
-
Bak de koekjes 10 minuten in de oven of totdat ze goudbruin worden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
5 Reacties
• Caroline Brouwer op 12 April 2010 ∞
• Lisa op 13 April 2010 ∞
• Janna op 20 November 2011 ∞
• Marianne op 7 March 2012 ∞
• Lisa op 9 March 2012 ∞