Home Page › Zoetigheid › Koekjes ›
Chocoladekoekjes met macademia’s
Deze lekkere chocoladekoekjes bestaan uit drie soorten chocola en macademianoten.
Bij deze koekjes is het belangrijk om ze volledig te laten afkoelen, anders is de chocolade niet hard en vallen ze uit elkaar. Dit recept komt uit koekjes, biscuits en brownies van Catherine Atkinson. Probeer ook eens marshmallowkoekjes, chocoladekoekjes met vanillevulling of triple chocolate chip koekjes.
Ingrediënten
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 75 gram zelfrijzend bakmeel
- 45 gram, op kamertemperatuur boter
- 45 gram melkchocola
- 45 gram witte chocola
- 150 gram pure chocola
- 1 theelepel vanille extract
- 50 gram, gehalveerd macademianoten
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
-
Hak de melkchocolade en de witte chocola in stukken. Meng de noten erdoorheen.
-
Hak 100 gram van de pure chocola in grote stukken (ongeveer 2 cm).
-
Breek de rest van de pure chocola in stukken en verwarm au bain-marie (of in de magnetron).
-
Snij de boter in blokjes en meng met de gesmolten chocola. Blijf roeren totdat de boter opgelost is.
-
Roer de vanille en de suiker erdoorheen.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel erdoorheen.
-
Meng het notenmengsel erdoorheen. Roer de helft van de pure chocoladestukken door het mengsel.
-
Schep 10 hoopjes op de bakplaat (zorg voor voldoende afstand tussen de koekjes). Duw de rest van de pure chocoladestukjes op de koekjes.
-
Bak de koekjes 12 minuten of totdat ze bruin beginnen te worden. Laat ze volledig op de bakplaat afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.