Home Page › Wereld › Nederland ›
Rocky Sinterklaas
Een rocky road cake met strooigoed!
Zaterdag is de intocht van Sinterklaas, hoog tijd dus voor een bijpassend zoet hapje. Ik heb strooigoed gebruikt om een variatie te maken op een rocky road cake. Dit is een lekkere en makkelijke plaatkoek met pepernoten, gesuikerd fruit, marsepein en chocola. Eigenlijk ideaal voor mensen die niet kunnen kiezen, zo krijg je van alles een beetje.
Probeer ook eens rocky road cake met witte chocola, rocky kerst of rocky karamel.
Ingrediënten
- 300 gram pepernoten
- 200 gram gesuikerd fruit
- 125 gram marsepeinen bolletjes
- 150 gram melkchocola
- 150 gram pure chocola
- 125 gram boter
- 3 eetlepels honing
Bereidingswijze & foto's
-
Beleg een bakblik (20 x 30 cm) met bakpapier. Stop de pepernoten in een kom. Snij het gesuikerde fruit in reepjes en verdeel de marsepeinen bolletjes in vieren, voeg toe aan de pepernoten.
-
Breek de chocola in stukjes en meng met de boter en honing in een steelpan. Laat op laag vuur smelten (let op dat je het vuur niet te hoog zet, dan wordt de chocola korrelig). Giet een kwart van een mengsel in een kommetje en zet apart.
-
Giet de rest van het gesmolten chocolademengsel op het pepernotenmengsel. Schep door elkaar. Schep het mengsel in het bakblik en verdeel evenredig over de bodem.
-
Giet de overige chocola over de koek heen. Verdeel met een spatel. Zet de plaatkoek in de koelkast en laat minstens twee uur hard worden. Snij dan in stukken en bestrooi eventueel met poedersuiker.
4 Reacties
• charlotte op 9 November 2011 ∞
• Maaike op 9 November 2011 ∞
• Ariejan op 9 November 2011 ∞
• Junior uit klas 1H op 13 November 2011 ∞