Rocky Sinterklaas

Een rocky road cake met strooigoed!

Zaterdag is de intocht van Sinterklaas, hoog tijd dus voor een bijpassend zoet hapje. Ik heb strooigoed gebruikt om een variatie te maken op een rocky road cake. Dit is een lekkere en makkelijke plaatkoek met pepernoten, gesuikerd fruit, marsepein en chocola. Eigenlijk ideaal voor mensen die niet kunnen kiezen, zo krijg je van alles een beetje.

Probeer ook eens rocky road cake met witte chocola, rocky kerst of rocky karamel.

Rocky Sinterklaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
20 stukjes

Ingrediënten

  • 300 gram pepernoten
  • 200 gram gesuikerd fruit
  • 125 gram marsepeinen bolletjes
  • 150 gram melkchocola
  • 150 gram pure chocola
  • 125 gram boter
  • 3 eetlepels honing

Bereidingswijze & foto's

  1. Beleg een bakblik (20 x 30 cm) met bakpapier. Stop de pepernoten in een kom. Snij het gesuikerde fruit in reepjes en verdeel de marsepeinen bolletjes in vieren, voeg toe aan de pepernoten. Rocky Sinterklaas - 01 Rocky Sinterklaas - 02 Rocky Sinterklaas - 05 Rocky Sinterklaas - 06

  2. Breek de chocola in stukjes en meng met de boter en honing in een steelpan. Laat op laag vuur smelten (let op dat je het vuur niet te hoog zet, dan wordt de chocola korrelig). Giet een kwart van een mengsel in een kommetje en zet apart. Rocky Sinterklaas - 07 Rocky Sinterklaas - 10

  3. Giet de rest van het gesmolten chocolademengsel op het pepernotenmengsel. Schep door elkaar. Schep het mengsel in het bakblik en verdeel evenredig over de bodem. Rocky Sinterklaas - 12

  4. Giet de overige chocola over de koek heen. Verdeel met een spatel. Zet de plaatkoek in de koelkast en laat minstens twee uur hard worden. Snij dan in stukken en bestrooi eventueel met poedersuiker. Rocky Sinterklaas - 16

DSC_0017

4 Reacties

  1. dit lijkt mij wel lekker, kunnen de zwarte pieten ook mooi eten! haha

    charlotte op 9 November 2011

  2. Deze is zo lekker! Echt een aanrader! Ik heb ‘m laatst kunnen proeven bij Lisa…

    Maaike op 9 November 2011

  3. Hij staat in de koelkast, nog ‘n uurtje wachten. Het ziet er in ieder geval lekker uit!

    Ariejan op 9 November 2011

  4. Het ziet er heerlijk uit! Mijn moeder en ik gaan dit zeker een keer maken.

    Junior uit klas 1H op 13 November 2011

Reactie achterlaten

Je gegevens
  1. *
  2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!