Rocky Kerst

Een rocky road cake, helemaal aangepast aan Kerst.

Dit recept komt uit Nigella’s kerst. Nou zijn wij echt dol op de standaard rocky road cake, dus deze wilden we uiteraard ook proberen. Hij is erg lekker! Er kan eigenlijk ook niet zoveel fout gaan met deze ingrediënten. Zoals in alle recepten is het belangrijk dat je het chocolademengsel op laag vuur smelt, anders wordt het mengsel korrelig. Vorig jaar hadden ze bij de AH bakvormen in de vorm van een kerstster, het mengsel paste er precies in! Helemaal in de kerstsfeer dus. Maar je kunt ook gewoon een andere vorm gebruiken van ongeveer 24 bij 30 cm. Voor de amarettikoekjes moet je de harde, krokante variant gebruiken (dus niet deze). Probeer ook eens Rocky Road Cake, Rocky Karamel of Rocky Road Cake met Turks fruit.

kerst rocky road rocky kerst
Rocky Kerst
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
24 stukjes

Ingrediënten

  • 250 gram pure chocola
  • 150 gram melkchocola
  • 175 gram roomboter
  • 60 ml Golden Syrup
  • 200 gram amarettikoekjes
  • 150 gram paranoten
  • 150 gram rode geglaceerde kersen
  • 125 gram mini-marshmallows
  • 1 eetlepel poedersuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Hak de chocola in stukjes. Stop in een flinke steelpan met de boter en de golden syrup. Zet op laag vuur en laag langzaam smelten terwijl je af en toe roert. Rocky Kerst - 011 Rocky Kerst - 015

  2. Stop de koekjes in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Uiteindelijk moet je een mengsel van kruimels en wat grotere stukjes hebben. Rocky Kerst - 007 Rocky Kerst - 008 Rocky Kerst - 014

  3. Stop de noten in een andere zak en sla ze ook in stukken. Wij hebben ze eerst nog even kort geroosterd in een pan zonder boter of olie. Rocky Kerst - 009

  4. Haal de pan van het vuur. Roer de biscuitjes, noten, geglaceerde kersen en marshmallows erdoorheen. Zorg dat alles bedekt is met het chocolademengsel. Rocky Kerst - 018 Rocky Kerst - 020 Rocky Kerst - 021 Rocky Kerst - 022

  5. Beleg een vorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Maak de bovenkant enigszins glad met een spatel. Zet de vorm in de koelkast en laat 2 uur hard worden. Rocky Kerst - 017 Rocky Kerst - 024

  6. Haal uit de koelkast, snij in stukken en bestrooi met poedersuiker. Rocky Kerst - 025 Rocky Kerst - 028 Rocky Kerst - 034 Rocky Kerst - 036

Rocky Kerst - 050

1 reactie

  1. Goddelijk zijn deze! Ik heb laatst ook rocky road met witte chocolade gemaakt, waren ook heerlijk! groetjes, Caroline

    Caroline Brouwer op 13 December 2010

Reactie achterlaten