Home Page › Feestdagen ›
Rocky Kerst
Een rocky road cake, helemaal aangepast aan Kerst.
Dit recept komt uit Nigella’s kerst. Nou zijn wij echt dol op de standaard rocky road cake, dus deze wilden we uiteraard ook proberen. Hij is erg lekker! Er kan eigenlijk ook niet zoveel fout gaan met deze ingrediënten. Zoals in alle recepten is het belangrijk dat je het chocolademengsel op laag vuur smelt, anders wordt het mengsel korrelig. Vorig jaar hadden ze bij de AH bakvormen in de vorm van een kerstster, het mengsel paste er precies in! Helemaal in de kerstsfeer dus. Maar je kunt ook gewoon een andere vorm gebruiken van ongeveer 24 bij 30 cm. Voor de amarettikoekjes moet je de harde, krokante variant gebruiken (dus niet deze). Probeer ook eens Rocky Road Cake, Rocky Karamel of Rocky Road Cake met Turks fruit.
Ingrediënten
- 250 gram pure chocola
- 150 gram melkchocola
- 175 gram roomboter
- 60 ml Golden Syrup
- 200 gram amarettikoekjes
- 150 gram paranoten
- 150 gram rode geglaceerde kersen
- 125 gram mini-marshmallows
- 1 eetlepel poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Hak de chocola in stukjes. Stop in een flinke steelpan met de boter en de golden syrup. Zet op laag vuur en laag langzaam smelten terwijl je af en toe roert.
-
Stop de koekjes in een plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Uiteindelijk moet je een mengsel van kruimels en wat grotere stukjes hebben.
-
Stop de noten in een andere zak en sla ze ook in stukken. Wij hebben ze eerst nog even kort geroosterd in een pan zonder boter of olie.
-
Haal de pan van het vuur. Roer de biscuitjes, noten, geglaceerde kersen en marshmallows erdoorheen. Zorg dat alles bedekt is met het chocolademengsel.
-
Beleg een vorm met bakpapier en schep het mengsel erin. Maak de bovenkant enigszins glad met een spatel. Zet de vorm in de koelkast en laat 2 uur hard worden.
-
Haal uit de koelkast, snij in stukken en bestrooi met poedersuiker.
1 reactie
• Caroline Brouwer op 13 December 2010 ∞