Home Page › Zoetigheid › Plaatkoeken ›
Dadelcroquants
Een lekkere plaatkoek met dadels en kokos.
Dit recept kreeg ik van twee leerlingen van mij, Amber en Toulaye. Het is een recept uit De smeltkroes van Tami Lehman-Wilzig. De moeder van Amber is zo aardig geweest om het voor mij over te schrijven (bedankt!). Dit zijn altijd de leukste recepten, die je van andere mensen krijgt. De tried-and-tested recepten, dan weet je gewoon al dat het lekker moet zijn!
De hoeveelheden in dit recept zijn voor heel wat stukken (zeker 30). Het is een perfecte snack om mee te nemen. Je kunt de plaatkoek afgedekt weken bewaren in de koelkast, ideaal dus!
Probeer ook eens sesamrepen, rocky road met witte chocola of rocky road cake met Turks fruit.
Ingrediënten
- 200 gram boter
- 70 gram fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels honing
- 450 gram ontpitte dadels
- 190 gram Rice Krispies
- 40 gram gemalen kokos
- 2 eetlepels gemalen kokos
Bereidingswijze & foto's
-
Hak de dadels fijn.
-
Stop de boter, suiker, honing en gehakte dadels in een pan. Verwarm op laag vuur voor 10 minuten tot een min of meer glad mengsel is verkregen. Haal de pan van het vuur.
-
Meng de rice krispies met de 40 gram kokos in een kom. Schep door elkaar.
-
Voeg het dadelmengsel toe aan de rice krispies. Schep door elkaar.
-
Schep het mengsel in een bakblik van ongeveer 25 x 30 cm. Strijk de bovenkant glad.
-
Strooi de twee eetlepels kokos eroverheen. Zet in de koelkast.
-
Snij de koek in stukjes. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.