Home Page › Toetjes › Fruit ›
Citroenrepen met verse frambozen
Frisse citroenrepen met verse frambozen.
Dit zijn lekkere zomerse repen met citroen en verse frambozen. Het recept komt van het blog Two peas and their pod. Voor de vulling gebruik je zoete, gecondenseerde melk en de bodem wordt gemaakt van biscuitjes, erg makkelijk dus. De bovenlaag van de koek is een stuk zachter dan van deze citroenrepen, het lijkt wel een beetje op een stevige pudding. Daarom serveren ze het denk ik ook als een toetje. De repen hebben ook echt een citroenkick. En alhoewel ze zeker lekker waren, halen ze het niet bij mijn normale citroenrepen. Dat heeft vooral te maken met de vulling. De vulling van mijn andere citroenrepen wordt een beetje jamachtig, deze vulling is gladder en lichter. Probeer ze eens en oordeel zelf! Je kunt in plaats van frambozen ook bosbessen gebruiken.
Probeer ook eens citroenrepen, blondies met verse frambozen of yoghurtcake met frambozen.
Ingrediënten
Voor de bodem
- 175 gram digestives
- 90 gram boter
- 50 gram fijne kristalsuiker
- raspsel van 1 citroen
Voor de vulling
- 2 eigelen
- 1 blikje zoete, gecondenseerde melk (400 gram)
- 120 ml verse citroensap
- 1 theelepel citroenraspsel
- 150 gram verse frambozen
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Smelt de boter voor de bodem.
-
Sla de koekjes fijn met een deegroller (of in de keukenmachine) en meng met de suiker en het citroenraspsel. Giet de boter erbij en roer door elkaar. Schep het mengsel in de vorm en verdeel evenredig over de bodem. Duw het mengsel aan met een lepel.
-
Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen. Laat de oven op 180°C staan.
-
Meng, als de bodem afgekoeld is, de ingrediënten voor de bodem. Begin met het eigeel en de gecondenseerde melk en klop door elkaar. Voeg dan het citroensap en het raspsel toe en roer door elkaar. Vouw dan het grootste deel van de frambozen voorzichtig (zodat ze niet breken) door het beslag heen.
-
Giet de vulling over de afgekoelde korst. Steek de rest van de frambozen in het beslag.
-
Bak de koek 15 minuten in de oven. Het is niet de bedoeling dat hij bruin wordt. Laat helemaal afkoelen en zet vervolgens een uur in de koelkast. Snij dan in 12 – 16 stukjes.
5 Reacties
• Esmee op 17 August 2012 ∞
• Esmee op 17 August 2012 ∞
• Lisa op 17 August 2012 ∞
• Janna op 22 August 2012 ∞
• Tessa op 7 May 2013 ∞