Citroenrepen met verse frambozen

Frisse citroenrepen met verse frambozen.

Dit zijn lekkere zomerse repen met citroen en verse frambozen. Het recept komt van het blog Two peas and their pod. Voor de vulling gebruik je zoete, gecondenseerde melk en de bodem wordt gemaakt van biscuitjes, erg makkelijk dus. De bovenlaag van de koek is een stuk zachter dan van deze citroenrepen, het lijkt wel een beetje op een stevige pudding. Daarom serveren ze het denk ik ook als een toetje. De repen hebben ook echt een citroenkick. En alhoewel ze zeker lekker waren, halen ze het niet bij mijn normale citroenrepen. Dat heeft vooral te maken met de vulling. De vulling van mijn andere citroenrepen wordt een beetje jamachtig, deze vulling is gladder en lichter. Probeer ze eens en oordeel zelf! Je kunt in plaats van frambozen ook bosbessen gebruiken.

Probeer ook eens citroenrepen, blondies met verse frambozen of yoghurtcake met frambozen.

biscuitbodem citroenrepen verse frambozen
Citroenrepen met verse frambozen
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
16 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 175 gram digestives
  • 90 gram boter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • raspsel van 1 citroen

Voor de vulling

  • 2 eigelen
  • 1 blikje zoete, gecondenseerde melk (400 gram)
  • 120 ml verse citroensap
  • 1 theelepel citroenraspsel
  • 150 gram verse frambozen

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier. Smelt de boter voor de bodem.

  2. Sla de koekjes fijn met een deegroller (of in de keukenmachine) en meng met de suiker en het citroenraspsel. Giet de boter erbij en roer door elkaar. Schep het mengsel in de vorm en verdeel evenredig over de bodem. Duw het mengsel aan met een lepel. Citroenrepen met verse frambozen - 002 Citroenrepen met verse frambozen - 005 Citroenrepen met verse frambozen - 008 Citroenrepen met verse frambozen - 010 Citroenrepen met verse frambozen - 013

  3. Bak de bodem 10 minuten in de oven. Laat vervolgens helemaal afkoelen. Laat de oven op 180°C staan.

  4. Meng, als de bodem afgekoeld is, de ingrediënten voor de bodem. Begin met het eigeel en de gecondenseerde melk en klop door elkaar. Voeg dan het citroensap en het raspsel toe en roer door elkaar. Vouw dan het grootste deel van de frambozen voorzichtig (zodat ze niet breken) door het beslag heen. Citroenrepen met verse frambozen - 015 Citroenrepen met verse frambozen - 016 Citroenrepen met verse frambozen - 018 Citroenrepen met verse frambozen - 019 Citroenrepen met verse frambozen - 022 Citroenrepen met verse frambozen - 024

  5. Giet de vulling over de afgekoelde korst. Steek de rest van de frambozen in het beslag. Citroenrepen met verse frambozen - 025

  6. Bak de koek 15 minuten in de oven. Het is niet de bedoeling dat hij bruin wordt. Laat helemaal afkoelen en zet vervolgens een uur in de koelkast. Snij dan in 12 – 16 stukjes. Citroenrepen met verse frambozen - 029 Citroenrepen met verse frambozen - 032

Citroenrepen met verse frambozen - 050

5 Reacties

  1. Hij staat in de oven, had geen verse frambozen dus diepvries gebruikt(goed laten ontdooien en uit laten lekken) ben heeeeeel erg benieuwd of deze taart/koek lijkt op die ik wel eens eet als dessert bij een super Italiaans restaurant.

    Toen de bodem uit de oven kwam had ik al zoiets van jummmmy dus er volgt vanavond nog een reactie.

    Xxx Essie

    Esmee op 17 August 2012

  2. Zooooooo onwijs lekkkkkkker

    Esmee op 17 August 2012

  3. Haha, hartstikke leuk om te horen, Esmee! Bedankt voor je reactie. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 17 August 2012

  4. Ik heb dit gisteren gemaakt als dessert van een etentje. Het was een groot succes. Super makkelijk, en super lekker!! Maar ik ben het met Lisa eens, de toplaag zou citroeniger mogen zoals de repen.

    Groetjes Janna

    Janna op 22 August 2012

  5. Erg lekker, smaakt als cheesecake! In plaats van frambozen heb ik halve aardbeien gebruikt en gedecoreerd met wat blaadjes munt. Alleen de bodem werd totaal niet hard. Enig idee hoe ik het de volgende keer beter kan krijgen?

    Tessa op 7 May 2013

Reactie achterlaten