Home Page › Toetjes › Fruit ›
Blondies met frambozen
Blondies met witte chocola en verse frambozen.
Dit is een lekkere, zachte cake met verse frambozen. De witte chocola is niet overduidelijk aanwezig, maar geeft deze blondies wel een lekkere structuur. Eventueel kun je de blondies nog besprenkelen met gesmolten witte chocola. Je kunt het ook als toetje serveren met slagroom of een bolletje vanille-ijs.
Probeer ook eens citroenrepen, bananenblondies of chocoladetaart met frambozen.
Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 250 gram witte chocola
- 4 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- 225 gram kristalsuiker
- 175 gram bloem
- 250 gram verse frambozen
- snufje zout
- Om te serveren witte chocola
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Beleg een bakvorm van 30 x 22 x 2 cm met bakpapier.
-
Snij de boter in blokjes en stop ze in een steelpan. Breek de witte chocola in stukjes en voeg toe aan de boter. Laat op laag vuur smelten (als het vuur te hoog staat, gaat het mengsel schiften) en haal de pan van het vuur zodra je een glad mengsel hebt. Laat even afkoelen.
-
Meng de bloem met het zout in een kom.
-
Klop de eieren met de vanille en de suiker los in een andere kom.
-
Voeg het chocolademengsel toe aan het eiermengsel en klop door elkaar.
-
Zeef de bloem erbij en schep losjes door elkaar.
-
Schep het beslag in de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem.
-
Verdeel de frambozen over het beslag en duw ze een beetje naar beneden.
-
Zet de blondies in de oven en bak ze 25 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat afkoelen in de vorm en versier eventueel met gesmolten witte chocola.
14 Reacties
• Marian op 12 July 2011 ∞
• Lisa op 13 July 2011 ∞
• Loes op 13 November 2011 ∞
• Lisa op 17 November 2011 ∞
• Azize op 7 December 2011 ∞
• Lisa op 7 December 2011 ∞
• Mirjam op 13 April 2012 ∞
• Lucy op 11 July 2012 ∞
• Lisa op 11 July 2012 ∞
• Lucy op 11 July 2012 ∞
• Lisa op 11 July 2012 ∞
• Lucy op 11 July 2012 ∞
• Lucy op 16 July 2012 ∞
• Lisa op 16 July 2012 ∞