Home Page › Zoetigheid › Glazuur en decoratie ›
Glaceetjes maken
Glazuur je cakejes eens met een mengsel van poedersuiker en water!
Probeer ook eens ganache, boterglazuur of fondant.
Ingrediënten
voor het maken van een glacé- 250 gram poedersuiker
- 2 – 3 eetlepels heet water
Bereidingswijze & foto's
-
Zeef de poedersuiker in een kom.
-
Roer het water erdoorheen. Je wil ongeveer de dikte van chocopasta. Als je glazuur te droog is, voeg dan druppel voor druppel extra water toe. Is je glazuur te nat? Voeg dan extra poedersuiker toe.
-
Voeg eventueel een smaakje of voedingskleurstof toe.
-
Glaceer je cakeje met een theelepel. Versier eventueel met extra dingetjes maar doe dit wel als het glazuur nat is, anders blijft het niet plakken.
-
Laat het glazuur minstens een uur hard worden. Wil je cakejes maken met deze glazuur? Kijk dan eens bij tum-tumcakejes, roze cakejes, banaan-pistachecakejes, lentecakejes en kerstcakejes .
Er zijn nog geen reacties.