Glaceetjes maken

Glazuur je cakejes eens met een mengsel van poedersuiker en water!

Probeer ook eens ganache, boterglazuur of fondant.

glazuur maken poedersuiker
Glaceetjes maken
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
250 gram

Ingrediënten

voor het maken van een glacé

  • 250 gram poedersuiker
  • 2 – 3 eetlepels heet water

Bereidingswijze & foto's

  1. Zeef de poedersuiker in een kom.

  2. Roer het water erdoorheen. Je wil ongeveer de dikte van chocopasta. Als je glazuur te droog is, voeg dan druppel voor druppel extra water toe. Is je glazuur te nat? Voeg dan extra poedersuiker toe. dsc_0221

  3. Voeg eventueel een smaakje of voedingskleurstof toe.

  4. Glaceer je cakeje met een theelepel. Versier eventueel met extra dingetjes maar doe dit wel als het glazuur nat is, anders blijft het niet plakken. dsc_0227 dsc_0228

  5. Laat het glazuur minstens een uur hard worden. Wil je cakejes maken met deze glazuur? Kijk dan eens bij tum-tumcakejes, roze cakejes, banaan-pistachecakejes, lentecakejes en kerstcakejes .

3420962531_e25e947014

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten