Home Page › Zoetigheid › Glazuur en decoratie ›
Fondant
Fondant is erg geschikt om decoraties voor cakejes en taarten te maken.
Probeer ook eens ganache, boterglazuur of poedersuikerglazuur.
Ingrediënten
Voor 250 gram
- 225 gram poedersuiker
- 1 theelepel poedergelatine
- 1 eetlepel glucosestroop
- 1 theelepel glycerine
- 1 eetlepel water
Wil je fondant gebruiken? Maak dan eens deze paascakejes.
Bereidingswijze & foto's
-
Neem een kleine steelpan en zet hem op het kleinste pitje. Voeg het water en de gelatinepoeder toe en verwarm kort terwijl je roert.
-
Voeg na een minuut de glycerine en glucosestroop toe.
-
Haal de pan van het vuur. Klop langzaam de poedersuiker erdoor. Op een gegeven moment wordt het mengsel te dik en moet je het met je handen verder kneden. Voeg eventueel nog een theelepel water toe maar zorg eerst dat je het deeg goed gekneed hebt.
-
Het fondant is klaar voor gebruik. Rol het uit om er een taart mee te bekleden of kneed in vormpjes om cakejes te versieren. Je kunt er nu ook kleurtjes aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan cacao voor een bruine kleur, custard voor een gele kleur of gebruik voedingskleurstof. Je kunt dit fondant 1 jaar bewaren mits het goed afgesloten is.
4 Reacties
• Tanja op 24 May 2010 ∞
• Lisa op 25 May 2010 ∞
• lianne op 18 June 2011 ∞
• Lisa op 21 June 2011 ∞