Home Page › Zoetigheid › Cake ›
Wicky Wacky Cake
Een zachte, sponzige chocoladecake zonder melkproducten.
Het recept voor deze cake heb ik meegenomen uit Engeland. De moeder van het gezin kwam oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en zij had dit recept van haar moeder gekregen. Blijkbaar is het een cake die stamt uit de Tweede Wereldoorlog, toen eieren, boter en melk schaars waren. Het is een cake die bijzonder geschikt is voor mensen die allergisch zijn voor melkproducten of eieren. De cake zelf smaakt naar chocomel. Het is geen brownie, de textuur is wat lichter en de chocoladesmaak is ook wat minder prominent aanwezig.
Het recept is zo simpel: je stopt alles in een kom en klopt het door elkaar. De cake is daarom ideaal om met kinderen te maken en uit ervaring weet ik dat kinderen deze cake ook echt geweldig lekker vinden (perfect dus voor een kinderfeestje!). In Engeland bestrooiden ze hem altijd met poedersuiker. Het is een flinke cake, genoeg voor zeker 15 tot 20 stukken.
Kijk ook eens bij brownies met mascarpone, rocky road cake of bananencake met chocoladestukjes.
Ingrediënten
- 375 gram bloem
- 75 gram cacao
- 1 theelepel zuiveringszout
- 1 eetlepel vanille extract
- 400 gram kristalsuiker
- 150 ml zonnebloemolie
- 480 ml water
- 2 eetlepels azijn
- snufje zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Zeef de bloem.
-
Meng de bloem met de cacao, het zuiveringszout en het zout.
-
Roer de suiker erdoorheen.
-
Voeg de olie, azijn en de vanille toe. Roer opnieuw.
-
Voeg het water toe en klop met een garde tot een klontvrij deeg.
-
Beleg een rechthoekig bakblik (+- 30 cm) met bakpapier en schep het beslag in de vorm.
-
Bak de cake voor 20 – 25 minuten. Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.
5 Reacties
• Annelies Tange op 8 March 2012 ∞
• Lisa op 9 March 2012 ∞
• Annelies Tange op 12 March 2012 ∞
• Johanna op 16 October 2012 ∞
• lilly de haan op 14 December 2012 ∞