Home Page › Zoetigheid › Cakejes ›
Vanillecakejes met chocoladestukjes
Heerlijke cakejes met chocola.
Ik heb voor dit recept gebruik gemaakt van voorverpakte chocoladestukjes die heel blijven tijdens het bakken. Je kunt ook gewoon gebruik maken van gehakte chocolade. Snijd dan één blokje chocola in vieren. Ik heb hier 24 minicakejes van gemaakt, je kunt er uiteraard ook gewoon 12 normale cakejes van maken.
Probeer ook eens colamuffins met chocola en marshmallows, chocoladecakejes met mokka of triple chocolate chip koekjes.
Ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 120 gram witte basterdsuiker
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 2 eieren
- 100 gram chocoladestukjes
- 1 eetlepel halfvolle melk
Wil je de cakejes ook glazuren? Maak dan een chocoladetopping door 125 ml slagroom te verwarmen met 100 gram melkchocolade. Laat dit mengsel met een lepel over de cakejes lopen en laat hard worden. Versier eventueel nog met geraspte witte chocola.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 180°C
-
Mix de boter in een kom samen met de basterdsuiker en vanillesuiker romig.
-
Voeg de eieren toe en blijf kloppen tot je een romig geheel hebt.
-
Zeef het zelfrijzend bakmeel erboven. Spatel erdoorheen (let op: niet mixen!).
-
Voeg de chocoladestukjes toe en schep erdoorheen.
-
Beleg een muffinvorm met papieren bakjes of vet de vorm in.
-
Schep het beslag in de vormpjes. Vul de vormpjes niet verder dan halverwege, anders rijzen ze over het bakje heen.
-
Bak de cakejes voor 20 minuten in de oven. Een prikker moet er schoon uitkomen.
-
Laat de cakejes afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.