Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Rocky road cake met Turks fruit
Een Rocky Road cake met een Oosters tintje: Turks fruit, honing en pistaches.
Ik heb voor deze heerlijke snack gebruik gemaakt van dit recept als basis. Vervolgens heb ik er Turks fruit, pistaches en honing aan toegevoegd. Probeer ook eens Rocky road cake, Rocky karamel of karamelkoeken.
Ingrediënten
- 300 gram pure chocola
- 140 gram biscuitjes
- 125 gram boter
- 150 gram Turks fruit
- 3 eetlepels honing
- 3 eetlepels pistaches
Zorg dat je de chocola langzaam smelt, anders wordt het korrelig.
Bereidingswijze & foto's
-
Breek de chocola in stukjes. Stop ze met de boter en de honing in een steelpannetje en zet de pan op het kleinstje pitje op het laagste vuur. Laat langzaam smelten. Giet, als alles gesmolten is, een kwart van het mengsel in een aparte kom.
-
Stop de biscuitjes in een plastic zak en sla ze in stukjes met een deegroller.
-
Snij het Turks fruit in stukjes. Dit gaat het makkelijkst met een scherp mes en wat poedersuiker (anders blijf het plakken). Snij elk stukje in 4 – 8 stukjes.
-
Meng de pistaches, het Turks fruit en de biscuitjes in een kom.
-
Giet het chocolademengsel eroverheen en meng goed door elkaar.
-
Beleg een rechthoekige ovenschaal of bakblik met bakpapier. Schep het mengsel erop.
-
Giet het achtergehouden chocolademengsel over het koekmengsel heen en verdeel met een spatel.
-
Zet de Rocky Road cake minstens 2 uur in de koelkast. Snij dan in stukjes.
Er zijn nog geen reacties.