Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Kleverige chocoladepudding
Een heerlijke, kleverige chocoladepudding die je maakt in een handomdraai!
Dit is eigenlijk niet echt een toetje voor de zomer, maar ik kon het niet laten om het te proberen. Het recept komt uit Nigel Slaters’ Real Food en het recept is van Nigella Lawson. Het is een makkelijk toetje om te maken en ruim voldoende voor 6 personen (zelfs 8 lukt nog makkelijk). Het lijkt eigenlijk een beetje op deze pudding, ook van Nigella. En ook deze bananenpudding met karamelsaus wordt op dezelfde manier gemaakt. Dit is geen licht toetje, echt eentje voor de chocoholics en serveer het zeker met wat ongeklopte of geklopte slagroom of een bolletje vanille-ijs. Wij hebben de gemalen hazelnoten trouwens vervangen door gemalen amandelen.
Probeer ook eens chocoladepotjes, chocoladetaart met frambozen of kleverige toffeepudding.
Ingrediënten
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram cacaopoeder
- 200 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram gemalen hazelnoten
- 75 gram pure chocola
- 180 gram volle melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 40 gram boter
- 1 ei
Voor de saus
- 180 gram bruine basterdsuiker
- 120 gram cacaopoeder
- 500 ml kokend water
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Smelt de boter. Hak de chocola fijn.
-
Meng het zelfrijzend bakmeel, het cacaopoeder, de suiker, de gemalen hazelnoten en de chocoladestukjes in een grote kom.
-
Meng in een maatbeker de melk, de gesmolten boter, de vanille en het ei en klop door elkaar.
-
Vet een ovenschaal met een diameter van 20 cm in met boter.
-
Voeg het melkmengsel toe aan het bakmeelmengsel en roer met een houten lepel door elkaar. Giet het mengsel vervolgens in de ovenschaal.
-
Zeef voor de saus het cacaopoeder in een kom en voeg de basterdsuiker toe. Roer door elkaar en verdeel het mengsel over het beslag in de ovenschaal.
-
Giet het water (net van de kook af) over de pudding heen. Je hoeft het verder niet te roeren.
-
Zet de pudding in de oven en bak voor ongeveer 40 minuten (ik heb de pudding 45 minuten in de oven gelaten).
-
Serveer de pudding meteen uit de oven met wat ongeslagen room of vanille-ijs.
1 reactie
• Maxime op 23 June 2013 ∞