Home Page › Zoetigheid › Chocola ›
Chocoladeroomijs met whisky
Een heerlijk chocoladeroomijs met whisky!
Dit ijs bestaat ui een flinke hoeveelheid whisky. Alcohol is een stuk lastiger om te bevriezen en het ontdooit sneller, iets om rekening mee te houden als je dit ijs maakt. Zorg ervoor dat je het minstens een nacht in de vriezer laat staan. Dit ijs kun je gemakkelijk met de ijsmachine maken, maar ook zonder ijsmachine is het mogelijk. Volg dan methode 2.
Ik maak mijn ijs altijd zonder eieren en met houdbare melk. Dit heeft ook zijn nadelen, omdat ijs zonder ei sneller smelt. Als je hier rekening mee houdt, is er echter geen enkel probleem. Het voordeel van ijs maken zonder eieren is dat je je niet druk hoeft te maken om salmonella én het ijs een stuk sneller klaar is (ijs waarin rauw ei en rauwe melk gebruikt wordt, moet minstens 45 minuten koken om het risico van salmonella te vermijden). Hier kun je meer lezen over de risico’s van het eten van rauw ei.
Probeer ook eens roomijs met karamel, aardbeiensorbetijs of cranachan.
Ingrediënten
- 125 gram poedersuiker
- 400 gram, ongeklopt slagroom
- 100 gram pure chocola
- 50 gram melkchocola
- 45 ml whisky
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de chocola au bain marie (boven een pan met kokend water) of in de magnetron (+- 1 minuut). Laat afkoelen.
-
Gebruik een mixer om de slagroom te kloppen totdat de room dikker wordt. Sla hem niet helemaal stijf.
-
Meng de poedersuiker door de ongeslagen room.
-
Roer de chocola door het roommengsel. Laat helemaal afkoelen.
-
Roer de whisky erdoorheen.
-
Schenk het mengsel in de ijsmachine. Laat het ijs daarna nog minstens een nacht invriezen. Serveer direct om te voorkomen dat het ijs smelt.
Het ijs maken zonder ijsmachine
-
Volg stap 1 t/m 5 van bovenstaand recept.
-
Giet het mengsel in een plastic bak. Vries in voor 1 uur.
-
Haal het mengsel daarna uit de vriezer en klop het met een mixer los. Vries het mengsel opnieuw in. Herhaal dezelfde procedure nog 2 keer (telkens na een uur). Laat het ijs daarna met rust. Zet het een half uur voordat je het wilt eten in de koelkast.
2 Reacties
• Julien op 7 March 2011 ∞
• Lisa op 7 March 2011 ∞